Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique deplânge situaţia fotbalului francez: "PSG se confruntă cu o lipsă de motivaţie"

Cristian Mihală

Publicat 24/02/2024 la 18:12 GMT+2

Antrenorul echipei PSG, Luis Enrique, spune că jucătorii săi trebuie să lupte cu "lipsa de motivaţie", în condiţiile în care formaţia este lider detaşat în Ligue 1, cu 53 de puncte după 22 de etape, la 13 puncte de ocupanta locului 2, Brest.

Luis Enrique passe ses consignes à Achraf Hakimi lors de PSG-Real Sociedad

Credit imagine: Getty Images

De când arabii au preluat clubul de pe Parc des Princes, Paris Saint-Germain nu a avut adversar în Franţa, lucru firesc dacă ne gândim la câţi bani au fost investiţi în echipă. Cu doar 2 titluri în istoria sa, formaţia din capitala Franţei a câştigat în ultimii 12 ani de 9 ori titlu şi la fel se va întâmpla şi în actuala stagiune.
Lipsa de concurenţă în plan intern e o armă cu două tăişuri, crede Luis Enrique, antrenorul lui PSG. Pe de-o parte, jucătorii se pot proteja pentru meciurile din Liga Campionilor, însă există şi pericolul "lipsei de motivaţie". Avansul din clasamentul din Ligue 1 induce o anumită stare de letargie şi un setiment de auto-mulţumire, iar în UCL acest lucru costă. Dovadă în acest sens că PSG a ajuns o singură dată în ultimul act al Ligii, în 2020, când a fost învinsă de Bayern.
"Suntem bucuroşi că există o distanţă mare între noi şi ocupanta locului secund, dar asta ar putea conduce la o lipsă de motivaţie cu care trebuie să luptăm. Dacă următoarele echipe din clasament ar fi fost mai aproape de noi, cu siguranţă jucătorii mei ar fi fost mult mai îndârjiţi. PSG nu trebuie să trateze superficial niciun meci", a spus Luis Enrique în conferinţa de presă de dinainte de etapa din acest weekend..
PSG va juca duminică, pe teren propriu, în etapa a 23-a, cu Rennes (locul 7). Parizienii au suferit o singură înfrângere până acum în campionat, în etapa a 5-a, în faţa lui Nice (2-3).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo