Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Conducerea lui OGC Nice a luat decizia! Ce se întâmplă cu antrenorul lui Rareș Ilie, Lucien Favre

Eurosport
DeEurosport

Publicat 23/09/2022 la 17:51 GMT+3

După evoluțiile slabe din noul sezon de Ligue 1, Nice a luat o hotărâre cu privire la viitorul antrenorului lor, Lucien Favre. Elvețianul va rămâne în continuare pe banca "puilor de vulturi", în ciuda rezultatelor modeste din campionat.

Lucien Favre OGC Nice

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Tibi Munteanu
Antrenorul celor de la OGC Nice, Lucien Favre, primește în continuare credit din partea conducerii clubului, în ciuda faptului că rezultatele din campionatul francez nu sunt cele dorite, echipa fiind în a doua jumătate a clasamentului, pe locul 13 din 20, cu doar 8 puncte obținute în primele 8 etape și golaveraj negativ, 5 cu 9.
Totodată, situația este cu atât mai încordată, pentru că s-au făcut investiții masive în aducerea de jucători în această vară, Nice cheltuind nu mai puțin de 70 de milioane de euro, românul Rareș Ilie numărându-se printre achizițiile pentru care francezii au scos din buzunar o sumă importantă de bani.

Lucien Favre rămâne pe bancă

Clubul din Nisa nu traversează o perioadă prea bună cu Favre pe bancă, cu toate că a realizat investiții importante în cadrul lotului în perioada de mercato încheiată în urmă cu 3 săptămâni. Nu mai puțin de 13 jucători au sosit pe Allianz Riviera în vară, clubul cheltuind în total 70 de milioane de euro, însă a și încasat 33 din urma vânzărilor lui Amine Gouiri la Rennes (28 de milioane de euro) și al austriacului Flavius Daniliuc la Salernitana (5 milioane de euro).
Iată lista noilor achiziții făcute de Lucien Favre în vară:
  • Sofiane Diop de la AS Monaco (22 milioane €)
  • Gaetan Laborde de la Rennes (15 milioane €)
  • Mattia Viti de la Empoli (13 milioane €)
  • Alexis Beka Beka de la Lokomotiv Moscova (12 milioane €)
  • Rareș Ilie de la Rapid (5 milioane €)
  • Marcin Bulka de la PSG (2 milioane €)
  • Kasper Schmeichel de la Leicester (1 milion €)
  • Aaron Ramsey de la Juventus (gratis)
  • Badredine Bouanani de la Lille 2 (gratis)
  • Nicolas Pepe de la Arsenal (împrumut)
  • Mads Bech Sorensen de la Brentford (împrumut)
  • Joe Bryan de la Fulham (împrumut)
  • Ross Barkley (liber de contract)
Dacă în campionat situația nu e roz, de asemenea, nici în grupele UEFA Europa Conference League nu o duc francezii lui Favre prea bine, fiind pe locul 3 într-o grupă din care mai fac parte FC Koln, Partizan Belgrad și Slovacko. Două remize a înregistrat Nice în cea de-a treia competiție europeană, împotriva principalelor contracandidate la accederea în fazele eliminatorii, Koln și Partizan.
Președintele clubului, Jean-Pierre Rivere, a acordat astăzi un interviu pentru L’Equipe în care a precizat că îi acordă în continuare încredere antrenorului elvețian, chiar dacă rezultatele obținute până acum în acest nou sezon nu sunt chiar cele dorite și a negat zvonurile legate de o eventuală aducere a fostului tehnician de la campioana PSG, Mauricio Pochettino.
"Nu suntem clubul care schimbă antrenorul după opt etape, nu este nici o soluție sportivă și nici una umană. Ne-am întâlnit cu Lucien ieri și cred că a plecat foarte fericit de la această întâlnire, întrucât i-am transmis că-l susținemîn continuare.
Zvonurile din presă au fost nefondate. Lucien ne-a spus că rămâne încrezător în privința viitorului echipei. Nicio persoană din club nu l-a contactat pe Pochettino sau pe reprezentanții lui. Ar fi o lipsă de respect.
Lucrăm alături de Lucien pentru a ne reveni din acest start slab de sezon. Nu i-a fost oferit niciun ultimatum din partea conducerii clubului”, a spus Jean-Pierre Rivere.
Per total, Nice are al 6-lea cel mai valoros lot din prima ligă franceză, fiind estimat la 234,6 milioane de euro, după campioana Paris Saint-Germain, AS Monaco, Rennes, Lyon și Marseille.
Citește și:

Favre l-a dorit pe Rareș Ilie în Franța

Sosit la cârma echipei în vara acestui an, Lucien Favre nu a reușit încă să demonstreze că poate aduce un plus echipei care a terminat pe locul 5 în Ligue 1 în sezonul precedent. Totuși, experiența sa anterioară, pentru că a mai antrenat Nice timp de două sezoane, între 2016 și 2018, poate face ca nivelul răbdării să fie unul mai mare în cazul său din partea conducerii clubului și chiar a suporterilor echipei, pentru că în precedenta aventură a terminat pe podium în campionat și a dus echipa în primăvara UEFA Europa League.
Ulterior, Favre a preluat Borussia Dortmund, însă din decembrie 2020 și până în iulie 2022 nu a antrenat nicio echipă. După ce a semnat cu OGC Nice, Lucien Favre a pornit o campanie impresionantă de restructurare a lotului, iar printre achiziții a fost și tânărul fotbalist de la Rapid București, Rareș Ilie. Fotbalistul de doar 19 ani a fost dorit de elvețian în Ligue 1 și deși inițial s-a vorbit de un eventual împrumut, Rareș a primit șanse la prima echipă și n-a arătat rău deloc.
În 4 meciuri de campionat a fost utilizat extrema stânga din România, cu o medie de aproximativ 37 de minute per meci, de două ori în play-off-ul Conference League și o dată în grupele competiției europene, 63 de minute în remiza obținută cu Partizan Belgrad. La 3 milioane de euro este evaluat Rareș Ilie conform Transfermarkt și până acum a jucat doar la selecționatele de tineret ale tricolorilor.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo