Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dat afară de PSG, Christophe Galtier este dorit de o altă echipă care a luat titlul în Europa

Ion Alexandru

Publicat 15/06/2023 la 09:30 GMT+3

Christophe Galtier a luat titlul în Franța, dar PSG vrea mai mult în sezonul viitor și de aceea francezul va fi demis. Galtier are însă pe masă o propunere foarte interesantă. Napoli a luat titlul în Serie A cu Spaletti și acum vrea să-l aducă pe Galtier. Problema este că francezul a lucrat cu golgheterul Osimhen la Lille și relația dintre cei doi este încordată.

Christophe Galtier este pregătit de o nouă aventură, de această dată în afara Franței

Credit imagine: Eurosport

Galtier va fi în curând liber de contract, dar nu va sta mult acasă. PSG a ratat principalul obiectiv al sezonului recent încheiat, câștigarea Champions League, iar antrenorul Christophe Galtier va pleca de pe banca tehnică a parizienilor. În vârstă de 56 de ani, Christophe Galtier venise la cel mai bogat club din Franța, de la Nice, la recomandarea actualului consilier sportiv al celor de la PSG, Luis Campos, alături de care a luat titlu din Ligue 1 cu Lille.
Francezii de la Le Parisien au scris că despărțirea de PSG îl face face pe Galtier mai bogat cu 6 milioane de euro, adică salariul pe care-l avea de încasat pentru al doilea an de contract cu PSG.
Conforma mai multor surse, Zinedine Zidane a fost primul pe lista grupării din Paris, dar fostul campion al Europei cu Real a refuzat propunerea lui Al Khelaifi.
PSG a câștigat campionatul Franței cu 85 de puncte, cu un punct mai mult decât ocupanta locului 2, Lens. Echipa lui Christophe Galtier a adunat 27 de victorii, patru rezultate de egalitate și șapte înfrângeri în ediția 2022/23 din Ligue 1.
În Champions League, PSG a fost eliminată imediat după faza grupelor de Bayern Munchen după o dublă victorie a bavarezilor: 1-0 și 2-0. Și în Cupa Franței, PSG a fost eliminate în 16-imi de către marea rivală Marseille, 1-2.
Galtier a luat titlul, alături de Messi, cu PSG
Citește și:

Galtier, gata de primul contract în afara Franței

Născut la Marseille, Galtier a fost un fundaș decent, dar fără performanțe foarte bune. Cea mai mare performanța din cariera de fotbalist a fost finala Cupei Franței cu echipa de pe Velodrome în 1987, unde OM a fost învinsă cu 2-0 de către Bordeaux.
Cariera de antrenor a fost mult mai spectaculoasă. Acum 10 ani, Galtier a cucerit Cupa Ligii cu St.Etienne. Titlul cucerit cu Lille, după o luptă pasionantă cu PSG în 2021, este realizarea care l-a adus pe Galtier pe lista antrenorilor cu potențial uriaș.
În sezonul 1997-1998, Galtier a jucat la Monza, iar faptul că știe deja italiană îi aduce o nouă bilă albă în negocierile cu Napoli. Aurelio De Laurentiis l-a pus în fruntea listei de înlocuitori a lui Spaletti, antrenorul care a readus titlul lângă Vizuviu după 33 de ani.
Există însă un obstacol major în calea acestei mutări. Galtier și golgheterul lui Napoli Osimhen au ljuat împreună titlul din Ligue 1 cu Lille, dar au o relație rece. Francezii scriu că atacantul nigerian nu își dorește să fie antrenat de Galtier. "A fost ca un tată pentru Victor, iar asta înseamnă că au fost și multe discuții aprinse" scrie presa franceză.
Excetricul patron al lui Napoli, De Laurentiis are multe nume pe lista posibililor antrenori pentru sezonul următor. Pe lângă Galtier, campionii Italiei au avut deja discuții cu Antonio Conte, Luis Enrique, Paolo Sousa sau Vincenzo Italiano.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo