Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, ofertă spectaculoasă! Verratti plus o sumă de bani pentru un star de la Manchester City

Nicu Savin

Publicat 14/06/2023 la 21:44 GMT+3

PSG se anunță a fi una dintre cele mai active echipe din Europa pe piața transferurilor în acesată vară. L'Equipe scrie că parizienii îl vor cu orice preț pe Bernardo Silva și le-au propus celor de la Manchester City o sumă de bani plus Marco Verratti în schimbul portughezului. Oferta a fost deocamdată refuzată, dar negocierile vor continua în zilele următoare.

Marco Verratti (PSG), auteur d'une énorme boulette face au Bayern Munich

Credit imagine: Getty Images

PSG l-a pierdut pe Lionel Messi și vrea cu orice preț să aducă un fotbalist de creație în această vară. Principalul vizat este Bernardo Silva, care tocmai a câștigat tripla istorică cu Manchester City. Portughezul de 28 de ani mai are doar doi ani de contract cu clubul de pe Etihad, dar de o bună perioadă de timp se zvonește că ar vrea să încerce o nouă aventură.
Silva a fost legat de o mutare la Barcelona, dar posibilitățile financiare ale catalanilor sunt limitate și PSG a intrat pe fir. Parizienii sunt disperați să-l transfere pe portughez, iar L'Equipe scrie că șefii de pe Parc de Princes sunt gata să-l includă și pe Marco Verratti în tranzacție.

PSG, dispusă să-l dea pe Verratti plus o sumă de bani pentru Bernardo Silva

Italianul este un simbol al lui PSG, dar în ultimele două sezoane a avut evoluții oscilante și a fost mai mult accidentat. Verratti a intrat și în colimatorul fanilor, care spre finalul sezonului recent încheiat i-au cerut să plece, considerându-l un fotbalist plafonat, care stă la Paris doar pentru a încasa un salariu uriaș.
Conform sursei citate, cei de la PSG s-au angajat să-l cedeze pe Verratti și au întrebat câți bani vor trebui să adauge pentru a primi un răspuns pozitiv, dar cei de la City au respins oferta. Guardiola este recunoscut că nu ține jucătorii cu forța dacă ei își doresc să plece și va proceda la fel și în cazul lui Bernardo Silva. Totuși, oficialii de pe Etihad nu sunt dispuși să-i dea drumul în orice condiții. Cel mai probabil, lusitanul va fi vândut doar contra unui sume de bani, în jurul a 80 de milioane de €.
Luis Campos este cel care îl dorește insistent pe Bernardo Silva la PSG. Oficialul parizienilor a fost cel care l-a descoperit pe portughez, transferându-l de la Benfica la AS Monaco, în 2015 (în 2014-2015 a fost luat împrumut), pentru doar 15 milioane de €. La doar doi ani distanță, monegascii încasau de la City 50 de milioane de € în schimbul acestuia.
Disponibilitatea celor de la PSG de a renunța la Verratti este de înțeles. Zilele trecute, parizienii au perfectat transferul lui Manuel Ugarte, un mijlocaș defensiv de doar 22 de ani, căruia i s-a plătit clauza de reziliere din contractul cu Sporting, în valoare de 60 de milioane de €. Uruguayanul a fost al doilea transfer realizat de PSG în această vară, după Marco Asensio, care a semnat gratis, după ce nu și-a prelungit contractul cu Real Madrid. Parizienii sunt foarte aproape și de achiziția sud-coreeanului Kang-in Lee de la Mallorca, care va fi un chilipir pentru campioana Franței, costând între 12 și 15 milioane de €.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo