Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu, pe picior de plecare de la Auxerre! Ce se va întâmpla cu românul din vară

Bianca Dumitru

Publicat 29/03/2023 la 18:26 GMT+3

Ionuț Radu a ajuns în această iarnă sub formă de împrumut la Auxerre. Portarul, titular în primele meciuri ale României din preliminariile EURO 2024, nu va continua în Ligue 1 după încheierea acestui sezon, potrivit agentului său.

Ionuț Radu, debut la Auxerre! Sursă foto: Twitter Ligue 1

Credit imagine: Eurosport

Ionuț Radu a fost împrumutat în această iarnă în Ligue 1, la Auxerre, până la finalul acestui sezon. După o jumătate de an la Cremonese, unde a avut mai multe prestații bune, românul s-a făcut remarcat și în Franța.
Radu a jucat 9 meciuri pentru Auxerre, reușind să-și mențină poarta intactă în 3 partide, chiar și în fața unor echipe bune, precum Rennes, care are de două ori mai multe puncte decât formația românului.
În ciuda evoluțiilor bune din Ligue 1, agentul portarului de 25 de ani a anunțat că francezii nu au de gând să încerce să-l transfere definitiv la vară, în înțelegerea de împrumut neexistând o clauză de cumpărare.
Oscar Damiani a declarat că Radu se va întoarce la finalul acestui sezon la Inter, cu care mai are contract până în 2024, urmând apoi a lua o decizie cu privire la viitorul său.
"Își demonstrează valoarea, are parte de toată încrederea clubului. Are un sezon bun, a făcut o alegere bună când s-a ivit oportunitatea de la Auxerre. Va reveni la Inter în vară, apoi vedem", a spus Oscar Damiani, potrivit site-ului Inter Live.
Citește și:

Ionuț Radu, încântat de împrumutul în Ligue 1

Ionuț Radu a vorbit în această perioadă despre împrumutul la Auxerre, arătându-se mulțumit de decizia de a merge în Ligue 1, acolo unde a avut prestații foarte bune în acest început de an.
Acestea l-au adus și în atenția selecționerului Edi Iordănescu, care l-a convocat pentru meciurile României cu Andorra și Belarus din preliminariile EURO 2024, partide în care portarul de 25 de ani a fost titular, încasând un singur gol.
Radu, care are o cotă de piață de 3,5 milioane de euro, a vorbit despre diferența dintre Ligue 1 și Serie A, în cadrul unui interviu acordat din cantonamentul echipei naționale.
"M-am acomodat foarte repede, sunt bucuros de ultimele rezultate pe care le-am avut la echipa de club, dar și de cele personale. Sper să o țin tot așa pentru că mă antrenez foarte bine și asta este tot ce contează în plan profesional.
Nu e foarte diferit, doar că se pune accent mai mult pe fizic în Ligue 1. Sunt foarte puternici, sunt foarte multe dueluri și este mai fizic decât campionatul italian", a declarat Ionuț Radu pentru FRF.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo