Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Ionuț Radu și-a găsit echipă! Portarul român a fost împrumutat în Ligue 1. Când ar putea debuta în Franța

Bianca Dumitru

Publicat 24/01/2023 la 08:56 GMT+2

Ionuț Radu, care a fost înlocuit în poarta celor de la Cremonese de Marco Carnesecchi, și-a găsit echipă. Portarul român a fost împrumutat până la finalul acestui sezon la Auxerre, în Ligue 1.

Andrei Ionut Radu, Cremonese 2022-2023. Foto di Giuseppe Maffia per Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Ionuț Radu nu mai face parte din planurile antrenorului celor de la Cremonese. După doar o jumătate de sezon, românul și-a pierdut locul în echipa de start, în urma unei accidentări la cot care i-a permis lui Marco Carnesecchi să se remarce între buturile echipei care se află pe locul 19 în clasamentul din Serie A.
Românul în vârstă de 25 de ani a fost astfel, în această perioadă de mercato, în căutarea unei echipe la care să evolueze constant. Potrivit jurnaliștilor L'Equipe, Radu va merge în campionatul Franței, urmând a fi împrumutat până în vară la AJ Auxerre.
Conform sursei citate, Ionuț Radu va merge astăzi în Franța pentru a face vizita medicală, iar apoi va semna contractul cu echipa aflată pe locul 19 în clasamentul din Ligue 1.
Această înțelegere a francezilor cu cei de la Inter, cu care goalkeeper-ul român mai are contract până în vara anului 2024, nu va include și o clauză de transfer definitiv la finalul acestei stagiuni.
Auxerre este în pericol de a retrograda, ocupând în acest moment, după 19 etape, penultima poziție a clasamentului, cu 13 puncte. Echipa antrenată de Christophe Pelissier a reușit doar 3 victorii și 4 remize, aflându-se acum într-o serie de 6 meciuri consecutive fără victorie în Ligue 1.
Ionuț Radu și-ar putea face debutul în Franța duminică, de la ora 16:00, când Auxerre va primi vizita celor de la Montpellier, într-un meci contând pentru a 20-a etapă a campionatului.
Citește și:

Ionuț Radu a avut mai multe oferte în această iarnă

Potrivit presei din Italia, Ionuț Radu a fost aproape și de Serie B. Conform celor de la Tutto Mercato Web, românul s-a aflat în atenția celor de la Reggina, ocupanta locului 2 în liga a doua italiană, care își caută un portar pe care să se poată baza.
"De la Cremonese la Reggina: portarul român este în căutarea unui loc de titular și din acest motiv ar lua în calcul să coboare o categorie pentru a ajunge la echipa calabreză, a doua clasată.
Reggina este în căutarea unui portar de încredere, iar din acest motiv i-a sondat și pe experimentații Sirigu și Nicolas. Aceasta este una dintre loviturile la care ne putem aștepta în următoarele 7 zile", au notat jurnaliștii italieni la începutul acestui an.
Dacă ar fi ajuns la Reggina, Ionuț Radu ar fi fost antrenat de fostul campion mondial Filippo Inzaghi, dar în cele din urmă mutarea nu s-a concretizat.
Pe urmele goalkeeper-ului român s-au mai aflat, în ultima vreme, și Saint-Etienne, Reims și Lorient.
picture

Spectacolul de la Australian Open se vede în direct pe Eurosport în perioada 16-29 ianuarie

Australian Open se vede în perioada 16 - 29 ianuarie 2023 în direct pe canalele Eurosport, dar și pe aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play. În plus, în aplicația Eurosport aveți acces la cele mai noi articole, știri și analize ale celor mai importante evenimente.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo