Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Momentul decisiv al rupturii Mbappe-PSG! O acțiune sfidătorare a lui Neymar a declanșat "războiul"

Nicu Savin

Publicat 13/10/2022 la 21:23 GMT+3

Kylian Mbappe este hotărât să plece de la PSG, iar în presa internațională apar tot mai multe informații despre motivele care au dus la această situație. Ibericii de la Marca susțin că momentul care a declanșat ruptura între starul francez și club a avut legătură cu Neymar.

Neymar Jr. (l.) und Kylian Mbappé

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe nu mai vrea să continue la PSG, cel puțin așa susțin marile publicații internaționale. Francezul nu a reacționat în niciun fel la zvonurile că și-ar dori să părăsească Parisul, ceea ce reprezintă un indiciu că totul este adevărat.
În ultimele zile au apărut mai multe ipoteze privind situația tensionată dintre starul francez și club. Principalul motiv al răcirii relației dintre cele două părți este neonorarea unor promisiuni făcute de oficiali în momentul în care încercau să-l convingă pe Mbappe să semneze prelungirea contractului.
Qatarezii și-au pus toată energia în a-l păstra pe Mbappe și au făcut numeroase concesii în cadrul negocierilor. Potrivit Marca, șeicii ar fi fost avertizați că nu trebuie să-i ofere prea multă putere în club unui jucător de numai 23 de ani, chiar dacă este unul deosebit, dar oamenii cu banii de la Paris nu au ținut cont de nimic și i-au respectat lui Mbappe toate mofturile.
Citește și:

Mbappe se consideră "trădat" de șefii lui PSG

Concret, Luis Campos, apropiatul lui Mbappe, a devenit director sportiv, iar jucătorului i s-a cerut părerea în alegerea lui Galtier pe banca tehnică. În plus, o parte din contingentul sud-american a plecat de la echipă. Totuși, șefii de pe Parc de Princes nu s-au putut ține de cea mai importantă promisiune, aceea de a scăpa de Neymar.
Mbappe considera că lipsa de profesionalism a brazilianului este dăunătoare echipei și le-a cerut șefilor să-l vândă. Aceștia i-au promis că vor face asta chiar dacă ar trebui să-i rezilieze contractul. Al Khelaifi i-a transmis în vară lui Neymar că este de vânzare, dar brazilianul nici nu a vrut să audă de o plecare de la Paris. În plus, decarul parizienilor a recurs la un gest considerat sfidător, activând clauza de prelungire a contractului său cu încă un sezon. Neymar semnase un nou contract cu PSG în 2021, când nu se știa dacă Mbappe va rămâne. Acordul era valabil până în 2026, dar jucătorul avea opțiunea de a-l prelungi pe încă un an. Astfel, brazilianul a făcut acest lucru fix în momentul în care i s-a cerut să plece de la echipă, dovedind că nu cedează presiunilor.
PSG nu a avut puterea și curajul să-l dea afară pe Neymar. Asta ar fi declanșat un scandal imens și ar fi costat clubul enorm din punct de vedere financiar. Totuși, Mbappe s-a simțit trădat de șefii clubului, care i-au promis solemn că Neymar va fi departe de Paris în startul sezonului în curs. Probabil că francezul ar fi trecut peste acel moment dacă o nouă serie de promisiuni nu ar fi rămas nerespectate. Mbappe le-ar fi cerut șefilor să-i transfere pe Tchouameni și Lewandoeski, dar niciunul nu a ajuns pe Parc de Princes.
Astfel, convingerea lui Mbappe că a fost mințit în momentul negocierilor a crescut constant. Acestor nemulțumiri li s-au adăugat altele după începutul sezonului. Conflictul cu Neymar de la meciul cu Montpellier sau folosirea sa pe un post care nu-i convine au contribuit de asemenea la decizia lui Mbappe de a-și dori să plece. Acuzele lansate în media franceză la adresa conducătorilor, conform cărora aceștia au comandat denigrarea lui Mbappe în mediul online, a fost doar picătura care a umplut paharul. Prăpastia dintre Mbappe și PSG este uriașă și nu există soluții ca lucrurile să revină la normal, astfel că devine tot mai clar că atacantul va pleca în viitorul apropiat.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo