Articol scris de Adrian Cristea
În ultimele săptămâni am asistat la tot felul de zvonuri privind transferurile jucătorilor de top între cluburile din Europa, iar Neymar nu face excepție, vorbindu-se chiar despre o trecere la Chelsea a brazilianului, șefii de la Paris nefiind foarte mulțumiți de el.
Accidentările numeroase, unele performanțe sub așteptări și chiar comportamentul din afara terenului i-au adus multe critici lui NeyNey de la transferul din 2017. Poate și suma de 222 de milioane de euro a pus presiune pe superstar, dar lucrurile par să se schimbe în favoarea brazilianului.
Liga
"După Messi și Ronaldo, eram eu! Toți granzii mă voiau!" Dezvăluirea unui jucător liber de contract
ACUM 17 ORE
Christophe Galtier, antrenorul care a întrerupt seria de titluri a PSG-ului, a fost numit astăzi antrenor al echipei pe care o încurca cu Lille în 2021, în locul lui Mauricio Pochettino. Francezul devine astfel al 6-lea antrenor din ultimii 10 ani pentru parizieni.
Deși păstrarea lui Neymar va veni cu niște costuri destul de mari pentru francezi, Galtier a vorbit pozitiv despre jucătorul său și a declarat că își dorește ca brazilianul să rămână.
Francezul plănuiește deja sezonul următor cu Neymar în echipă, intenționând să îl folosească ca număr 10, pentru a susține duo-ul de atacanți Messi-Mbappe.
"Vreau ca Neymar să rămână aici cu noi. Este un jucător de clasă mondială. Toți managerii din lume își doresc jucători de top ca el. Am deja idei clare despre planul meu pentru Neymar aici la PSG", a spus Galtier.
Citește și:

Drumul lui Galtier către PSG

Jucător fără mari realizări, Christophe Galtier s-a remarcat în Franța datorită calităților de antrenor. A început cu munca de jos, fiind antrenor secund la Marseille, Portsmouth, Sochaux, Lyon și Saint Etienne.
Primul job de principal l-a avut la Saint Etienne în 2009, când a reușit să îi salveze pe verzi de la retrogradare și să îi păstreze în toate cele 8 sezoane care au urmat mai sus de locul 10. Cupa Ligii în 2013 și calificarea în Europa League i-au adus titlul de antrenor al anului în Franța.
În 2017 a preluat-o pe Lille, care se afla în situația lui Saint Etienne din 2003, reușind o nouă salvare de la retrogradare și cu "dogii". Cu formația din nord a reușit să câștige titlul în fața lui PSG, în sezonul 2020/21, deși aproape în fiecare an de când a preluat echipa, Galtier și-a pierdut vedetele, Lille vânzând foarte bine în perioada aceasta.
După titlu, a ajuns în atenția echipelor din Premier League, fiind dorit la Everton sau Arsenal. Christophe a ales, însă, să rămână în Hexagon, la Nice, pentru că: "J'aime bien la France!".
A încheiat pe 5 campionatul alături de o trupă tânără, iar acum iată-l ajuns la cea mai bună echipă franceză a momentului: Paris Saint Germain.
Recunoscut drept un făuritor de echipe, Galtier are în față o adevărată provocare. Va trebui să reușească acolo unde Pochettino, Tuchel, Emery, Blanc sau Ancelotti nu au reușit, în Champions League, alături de jucători capricioși, dar de foarte mare valoare? Se va impune cel mai "francez" antrenor pe Parc des Princes?
Ligue 1
Messi a marcat primul gol din foarfecă în carieră! Reușita este una istorică pentru argentinian
07/08/2022 LA 07:44
Ligue 1
PSG, un monument al disciplinei sub noua conducere! Ce reguli trebuie să respecte Messi sau Mbappe
04/08/2022 LA 13:22