Paris Saint-Germain a anunțat că noul antrenor al echipei este Cristophe Galtier, la doar câteva ore de la despărțirea de Mauricio Pochettino, care a fost confirmată astăzi de către campioana din Ligue 1.
După 18 luni, Pochettino părăsește banca tehnică a parizienilor, alături de care a câștigat titlul de campioană sezonul trecut.
În ceea ce îl privește pe Christophe Galtier, acesta s-a despărțit de Nice în luna iunie, după ce a reușit să termine sezonul pe locul 5 și a dus echipa în finala Cupei Franței.
Ligue 1
PSG, decizie fără precedent pentru a-i forța pe unii jucători să plece! Nume mari se află pe listă
IERI LA 13:17
Cea mai mare realizare din cariera lui Galtier este, fără îndoială, titlul câștigat alături de Lille în Ligue 1 în 2021, atunci când a întrerupt seria celor de la PSG.
Christophe Galtier a semnat cu PSG un contract valabil până pe 30 iunie 2024.
"Sunt mișcat și mândru! Va trebui să lucrăm împreună pentru a face oamenii fericiți. Dacă am acceptat această poziție, este pentru că sunt capabil de ea.
Este un privilegiu pentru un antrenor să aibă o echipă de acest nivel, cu jucători de talie mondială. Vom vorbi mult. Trebuie să avem un proiect comun", a declarat Galtier la conferința de presă.
Citește și:

Cine este Christophe Galtier, noul antrenor al lui PSG

Christophe Galtier are 55 de ani și antrenează din anul 2009. El și-a început cariera de antrenor la Saint-Etienne, echipă pe care a antrenat-o timp de 8 ani.
Timp de trei ani și jumătate, Galtier a antrenat-o pe Lille, echipă cu care a reușit să câștige titlul în Ligue 1 în anul 2021, după o luptă cu noua sa echipă.
În ultimul sezon, Galtier a antrenat-o pe Nice, echipă cu care a reușit să termine pe locul 5 în Ligue 1 și cu care a jucat finala Cupei Franței sezonul trecut, pierdută în fața celor de la Nantes. El a părăsit echipa în luna iunie și a fost înlocuit cu Lucien Favre.
Ca jucător, Galtier a evoluat în cariera sa la echipe precum Marseille, acolo unde și-a făcut și junioratul, Lille, Toulouse, Angers, Nimes, Monza și Lianoning. De asemenea, el are și 6 selecții în echipa națională de tineret a Franței.
Ligue 1
Rareș Ilie, lăudat și în presa din Italia! Cu cine este comparat fostul rapidist
IERI LA 11:02
Ligue 1
PSG vinde excelent! Suma uriașă încasată pe un atacant fără niciun gol marcat pentru prima echipă
IERI LA 10:10