Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

PSG, oferte în valoare de 93 milioane de euro refuzate! Puștiul minune, spre Real Madrid

Nicu Savin

Publicat 07/12/2022 la 13:50 GMT+2

PSG este prima echipă care a ieșit din cursa pentru Endrick, puștiul minune al fotbalului brazilian pentru care se bat marile forțe din Europa. Parizienii au vrut să-l ia pe atacant la pachet cu o altă mare promisiune a clubului brazilian, dar șefii au refuzat ofertele, astfel că gruparea de pe Parc de Princes s-a retras din cursă.

Nasser Al-Khelaïfi n'écarte pas la vente de certaines parts du PSG.

Credit imagine: Getty Images

PSG este în prin plan ori de câte ori apare pe tapet numele vreunui mare jucător sau tânăr de mare perspectivă care poate fi transferat. Așa s-a întâmplat și în cazul lui Endrick, brazilianul de numai 16 ani care a impresionat la nivel juvenil și și-a demonstrat abilitățile și după debutul la prima echipă a celor de la Palmeiras.
Forța financiară nemăsurată a celor de la PSG ar fi putut fi decisivă în mutarea lui Endrick pe Parc de Princes, dar parizienii nu mai sunt dispuși să arunce cu banii cum o făceau odinioară. Totuși, boead-ul francezilor a făcut eforturi masive pentru a-l cumpăra pe brazilian.
Conform reputatului jurnalist Fabrizio Romano, în urmă cu câteva zile PSG a înaintat o ofertă de 58 de milioane de € pentru Endrick, cu care s-a discutat în prealabil despre un posibil contract, dar cei de la Palmeiras au refuzat. Parizienii l-au vrut pe Endrick la pachet cu Estevao, un alt puști minune al celor de la Palmeiras, născut în 2007 (15 ani). Pentru acesta s-au oferit 35 de milioane de €, deci oferta finală a fost de 93 de milioane de €, insuficientă însă pentru a-i convinge pe conducătorii campioanei Braziliei. Așadar, PSG a ieșit oficial din cursa pentru semnătura lui Endrick și își va reconsidera opțiunile de întărire a echipei pentru viitorul îndepăratat.

Real Madrid, aproape de a perfecta transferul lui Endrick

După ultimele informații din presa internațională, Real Madrid a devenit marea favorită să-l ia pe Endrick, jucător care va fi eligibil pentru un transfer în Europa abia în 2024, când va deveni major. Familia jucătorului a fost în permanență în contact cu oficialii madrilenilor în ultima perioadă și se pare că viitorul atacantului este aproape pecetluit.
Un aspect esențial în acordul de principiu dintre Real și Endrick a fost legat de o condiție pusă de reprezentanții brazilianului. Presa iberică a scris că aceștia au dorit asigurări că Erling Haaland nu va fi tranferat la Real în viitorul apropiat. Familia lui Endrick era oarecum speriată că transferul norvegianului i-ar putea bloca ascensiunea fenomenului brazilian. Endrick ar fi primit promisiuni clare în acest sens, astfel că totul e gata pentru o superlovitură dată de Real Madrid.
Mai rămâne doar ca cele două cluburi să se înțeleagă, dar același jurnalist Fabrizio Romano susține că negocierile sunt aproape finalizate. Real Madrid ar urma să plătească 60 de milioane de € pentru Endrick, dar cheltuiala totală va fi de 72 de milioane de €, diferența fiind reprezentată de taxele de transfer (probabil comisioane pentru impresari și familia fotbalistului). Real Madrid își dorește finalizarea tranzacției în cel mai scurt timp posibil, dorind să fie sigură că viitorul superstar al fotbalului nu va fi întors din drumul către Bernabeu
Campionatul Mondial din Qatar se desfășoară în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie, iar toate informațiile despre cel mai important eveniment al finalului de an le puteți găsi pe Eurosport.ro și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo