Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Rareș Ilie a fost vândut la Nice! Atacantul, al 2-lea cel mai scump jucător din istoria Rapidului

Nicu Savin

Actualizat 14/07/2022 la 16:30 GMT+3

Rareș Ilie a avut o ascensiune fantastică în ultimul an, iar asta i-a adus transferul într-un campionat de top. Rapid s-ar fi înțeles deja cu francezii de la Nice, iar vânzarea atacantului va aduce 5 milioane de € în conturile clubului, o sumă uriașă dacă ținem cont că vorbim despre un jucător de numai 19 ani.

Rareș Ilie (Rapid)

Credit imagine: Instagram

Rareș Ilie este noul jucător al lui Nice, anunță as.ro. Fracezii au negociat intens în ultimele zile un transfer al românului, iar în cele din urmă Rapid a decis să-l lase pe jucător să plece. Sursa citată notează că tranzacția va aduce în conturile Rapidului 5 milioane de €, iar jucătorul va avea un salariu anual de 500.000 de €.
Astfel, Rareș Ilie devine al doilea cel mai scump jucător vândut vreodată de Rapid, după Cristian Săpunaru, în schimbul căruia giuleștenii au încasat 6 milioane de € de la FC Porto, în 2008.
Rareș Ilie a fost promovat la echipa mare a Rapidului în toamna lui 2020 și a pus umărul la promovarea echipei în prima ligă. În sezonu trecut, atacantul de 19 ani a jucat 38 de meciuri pentru Rapid, marcând de 6 ori și oferind 10 assist-uri. Ilie a devenit un component de bază al naționalei U19 a României, cu care a participat la Campionatul European din acest an. În total, atacantul are 10 selecții la echipa U19, pentru care a marcat două goluri.
Vânzarea sa este o pierdere pentru Adrian Mutu, dar un câștig imens din punct de vedere financiar pentru club. Ilie este de altfel prima mare lovitură dată e giuleșteni după revenirea în elita fotbalului românesc, iar o asemenea ofertă nu putea fi refuzată.

Rareș Ilie, șanse reale de a se impune la Nice

Rareș Ilie va fi antrenat la Nice de Lucien Favre, fost antrenor la Borussia Dortmund, care i-a luat locul lui Christopher Galtier, ajuns la PSG. Nice are planuri mari pentru noul sezon. Fracezii l-au transferat deja pe Yann Sommer, portarul celor de la Borussia Monchengladbach și vor să-l ia de la formația germană și pe Marcus Thuram.
Eventuala venire a lui Thuram nu l-ar încurca prea tare pe Rareș Ilie, deoarece francezul joacă pe poziția de 9 clasic, iar românul evoluează în bancă. Șansele lui Ilie de a se impune în formația lui Favre sunt reale, mai ales că Justin Kluivert s-a întors la Roma, după ce împrumutul i-a expirat.
Celelalte extreme stânga din lotul lui Nice sunt Billal Brahimi (20 de meciuri - 0 goluri în sezonul trecut), Lucas de Cunha (25 de meciuri - două goluri: a fost împrumutat la Clermont în a doua jumătate a sezonului trecut) și Deji Sotona (a fost împrumutat la echipa a 2-a a lui Brentford în sezonul trecut).
Rareș Ilie este primul jucător român care ajunge să îmbrace tricoul lui Nice. Echipa din Sud-Estul Franței a terminat pe locul 5 în sezonul trecut în Ligue 1 și va juca în preliminariile Conference League. Fondată în 1904, OGC Nice are în palmares 4 titluri în Franța (ultimul în 1959) și 3 Cupe ale Franței (ultima în 1997).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo