Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

E gata! Kylian Mbappe i-a anunțat pe șefii lui PSG că va părăsi echipa la finalul sezonului

Nicu Savin

Actualizat 15/02/2024 la 18:53 GMT+2

Kylian Mbappe este în ultimul an de contract cu PSG și nu va continua la Paris din vară. Conform L'Equipe, starul francez le-a transmis astăzi oficialilor că va părăsi echipa la finalul sezonului. Cel mai probabil, atacantul va semna gratis cu Real Madrid.

Kylian Mbappé, buteurs lors de PSG - Real Sociedad (2-0)

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe este cel mai important jucător din lume care poate semna în orice moment cu orice club din lume, pentru că se află în ultimele 6 luni de contract. Șefii lui PSG au sperat că-l vor putea convinge pe star să semneze prelungirea contractului, dar acest lucru nu se va întâmpla.
"Telenovela" care a început încă de astă vară s-a terminat. Conform L'Equipe, atacantul francez i-a înștiințat pe oficialii clubului că nu va contina la Paris din sezonul viitor. Se pare că Nasser Al Khelaifi a fost la curent cu decizia jucătorului încă de marți după-masa, când a avut loc antrenamentul oficial de dinaintea meciului cu Real Sociedad din Champions League.
În contractul dintre Mbappe și PSG există anumite clauze privind bonusurile de loialitate pe care fotbalistul le-ar fi primit la terminarea înțelegerii. Deocamdată nu se știe în ce condiții se va produce despărțirea, dar e clar că viitorul atacantului e departe de Parc de Princes.

Kylian Mbappe, drum liber către Real Madrid

PSG a depus eforturi "neomenești" pentru a-l convinge pe Mbappe să rămână la Paris, dar starul a refuzat toate ofertele, chiar dacă acestea au fost cu adevărat imprtesionante din punct de vedere financiar.
Cel mai probabil, Mbappe va da curs ofertei pe care o are deja de la Real Madrid. Florentino Perez l-a iertat pe star pentru că nu a mers gratis pe Bernabeu în 2022, dar presa din Spania a scris că l-a pus sub presiune. Concret, francezul trebuie să dea un răspuns cât mai rapid dacă va merge sau nu la Real și probabil că de aceea i-a anunțat pe șefii lui PSG că va pleca în vară.
La Real Madrid, Mbappe va avea un salariu mai mic decât ar fi avut la PSG, dar își va rotunji serios veniturile din vânzarea imaginii, deoarece clubul spaniol are o anvergură infinit mai mare decât cel parizian. Evident, pot apărea și surprize, însă e greu de crezut că Mbappe a plecat de la PSG pentru a semna cu alt club în afară de Real Madrid. Singura altă destinație posibilă pentru francez ar fi Premier League, la una din echipele de top, dar acest scenariu pare puțin probabil.
Mbappe are ocazia să se despartă în cel mai bun mod posibil de PSG. Echipa sa e lider în Ligue 1 și e în continuare angrenată în Cupa Franței și Champions League, deci există șanse pentru o triplă istorică, cel puțin teoretice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo