Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luis Enrique îl are pe Mbappe, dar e fascinat de alt jucător: "E cel mai bun din lume la acest capitol"

Nicu Savin

Publicat 25/11/2023 la 12:29 GMT+2

PSG s-a impus cu 5-2 în derby-ul cu AS Monaco, meci în care Ousmane Dembele a marcat primul său gol în tricoul parizienilor. Luis Enrique a fost încântat de prestația francezului, despre care a spus că este cel mai bun jucător din lume în a dezechilibra apărările adverse.

Luis Enrique - PSG

Credit imagine: Getty Images

PSG a făcut aseară unul dintre cele mai bune meciuri ale sezonului, impunându-se clar în derby-ul cu AS Monaco, scor 5-2. Dacă de obicei Kylian Mbappe este principala gură de foc a parizienilor, la partida cu monegascii toată linia de atac a lui Luis Enrique a excelat.
Mbappe a marcat un singur gol, din penalty, celelalte reușite ale campioanei Franței fiind semnate de Goncalo Ramos, Dembele, Vitinha și Kolo Muani. Fostul jucător al Barcelonei a marcat golul de 3-1, după o fază la care și-a arătat clasa din plin. Dembele a primit o pasă destul de incomodă de la Fabian Ruiz, dar a reușit o preluare genială și l-a învins pe portarul advers cu un șut necruțător dintr-un unghi foarte închis.
A fost primul gol marcat de Ousmane Dembele în tricoul parizienilor, francezul făcând în general un meci de excepție. Atacantul de bandă a scos și penalty-ul din care Mbappe a făcut 2-1 și în general a avut o evoluție strălucită, creând pericol aproape de fiecare dată când a primit mingea.

Luis Enrique, elogii pentru Ousmane Dembele

Prestația internaționalului francez a fost evidențiată și de Luis Enrique după meci. Antrenorul parizienilor a subliniat că Dembele a făcut meciuri bune și până acum, deși nu a marcat, și a spus că atacantul lateral este cel mai bun din lume atunci când vine vorba despre dezechilibrarea apărărilor adverse prin driblinguri sau pase decisive.
"Talentul lui Dembele este 100% pur. A marcat un gol superb, după un control excelent cu piciorul stâng și un șut cu dreptul. Reușita asta îi răsplătește eforturile. În ciuda întregului zgomot din jurul lui, sunt încântat de ceea ce a făcut Ousmane încă din prima zi.În opinia mea, el este cel mai bun jucător din lume în a dezechilibra apărarea adversă. Joacă mereu să facă rău adversarului, să ofere pase decisive, să elimine jucători și să genereze superioritate. Este un jucător foarte spectaculos și eu sunt norocos să am un jucător de acest profil în echipa mea.Este un jucător impresionant, care creează o mulțime de șanse", a spus Luis Enrique, citat de RMC Sport.
Forma bună a lui Dembele este o veste îmbucurătoare pentru Luis Enrique în vederea meciului cu Newacstle de săptămâna viitoare. PSG este momentan pe locul secund în "grupa morții" din Champions League, dar un rezultat negativ contra "coțofenelor" ar pune serios în pericol accederea în optimile de finală, contraperformanță pe care parizienii nu au înregistrat-o niciodată de la venirea qatarezilor pe Parc de Princes.
Clasamentul Grupei F din Champions League, după 4 etape
  • 1.Borussia Dortmund - 7 puncte
  • 2.PSG - 6 puncte
  • 3.AC Milan - 5 puncte
  • 4.Newcastle - 4 puncte
Programul ultimelor două etape
  • PSG - Newcastle și AC Milan - Borussia Dortmund
  • Newcastle - AC Milan și Borussia Dortmund - PSG
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo