Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mesajul care spune tot! Ce declară Nasser Al Khelaifi despre viitorul lui Kylian Mbappe

Maria Olteanu

Publicat 09/01/2024 la 19:49 GMT+2

Kylian Mbappe mai are contract cu PSG doar până la finalul acestui sezon, iar de la începutul anului 2024 poate să semneze gratuit cu orice club își dorește. Real Madrid a fost pe urmele sale în ultima perioadă, dar francezul nu a luat încă o decizie. Președintele parizienilor îl vede însă pe francez continuând la PSG.

Kylian Mbappe

Credit imagine: Getty Images

Kylian Mbappe se află în ultimele luni de contract cu PSG, iar această situație este tot mai interesantă pentru presa internațională, mai ales după intrarea în noul an.
De la 1 ianuarie, fotbalistul poate semna gratuit cu orice echipă își dorește, urmând a merge acolo de la finalul actualei stagiuni, lucru care pune presiune pe șefii clubului de pe Parc des Princes.
Real Madrid vrea să îi obțină semnătura în vară, însă până acolo este un drum lung.
Acum câteva zile s-a scris că Mbappe ar dori să meargă mai degrabă în Anglia și să ajungă la o înțelegere cu o echipă din Premier League.
Calculele sunt complicate, dar, în toată această ecuație, PSG își dorește ca jucătorul să rămână pe Parc des Princes.
Președintele francezilor, Nasser Al Khelaifi, a subliniat din nou dorința ardentă a clubului său de a-l convinge pe Mbappe să continue la Paris și din stagiunea următoare.
"Îmi doresc ca Kylian Mbappé să rămână la PSG. Este cel mai bun jucător din lume, iar cel mai bun club pentru el este PSG", a spus Nasser Al Khelaifi, care nu mai are foarte mult timp la dispoziție să îl convingă pe francez să semneze prelungirea.
El este cheia proiectului nostru - Nasser Al Khelaifi, despre Mbappe

MBAPPE S-A "PRĂBUȘIT" ÎN TOPUL CIES AL CELOR MAI SCUMPI FOTBALIȘTI DIN LUME ÎN 2024

Specialiștii de la CIES Football Observatory au realizat o primă analiză a anului 2024. Aceștia au pus sub lupă 100 de fotbaliști din cele mai tari 5 ligi din Europa, dar și din campionatul Portugaliei, analizând valorile de piață ale fotbaliștilor și stabilind cine sunt cei mai scumpi jucători din lume.
CIES a stabilit, pe baza unui algoritm care ia în considerare, printre altele, performanțele reușite de sportivi, durata sub care se mai află sub contract și vârsta, cum arată topul celor mai valoroși fotbaliști ai momentului.
Sumele prezentate diferă de cotele de piață de pe site-ul specializat Transfermarkt.com, dar sunt obținute pe baza unui model statistic care le permite specialiștilor de la CIES să anticipeze "cu exactitate taxele de transfer care sunt probabile de a fi plătite de cluburi, având în vedere prețurile investite în trecut pentru jucători cu caracteristici similare."
Astfel, în urma analizei, Jude Bellingham, mijlocașul lui Real Madrid, este cel mai scump jucător din lume la ora actuală, el având o valoare de piață estimată la 267,5 milioane de euro. Englezul a fost și anul trecut pe primul loc al acestei ierarhii, fotbalistul legitimat atunci la Borussia Dortmund fiind cotat la 208,2 milioane de euro.
Bellingham este urmat în clasament de Erling Haaland, care valorează, în viziunea CIES, 251,2 milioane de euro, și de Vinicius Junior, a cărui cotă de piață se ridică la 250,3 milioane de euro.
Top 10 cei mai scumpi fotbaliști din lume în 2024
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo