Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexi Pitu a debutat la Bordeaux! Românul a primit o notă bună la primul meci în Ligue 2

Nicu Savin

Publicat 28/01/2023 la 22:40 GMT+2

Alexi Pitu a jucat primele sale minute pentru Bordeaux. Românul ajuns acum câteva zile la clubul francez a prins aproximativ 20 de minute în duelul câștigat de echipa sa la Dijon, scor 3-0, și a primit nota 6,9 din partea specialiștilor.

Alexi Pitu (Bordeaux)

Credit imagine: Twitter

Alexi Pitu a fost vândut de Farul la Bordeaux cu 2 milioane de € în urmă cu câteva zile. Deși a facăut doar câteva antrenamente sub comanda lui David Guion, atacantul de 20 de ani a apucat să debuteze la noua sa echipă.
Bordeaux a jucat astăzi în deplasare cu Dijon, în etapa a 20-a din Ligue 2, iar meciul era deja rezolvat în minutul 60, când tabela arăta 3-0 pentru oaspeți. Guinon și-a permis astfel mai multe înlocuiri, iar Pitu a fost aruncat în luptă în minutul 72, în locul lui Maja.
Românul nu a părut deloc copleșit de moment și a arătat mult curaj, deși nu a avut vreo realizare notabilă. Specialiștii de la Sofa Score i-au acordat nota 6,9, cea mai mare dintre cele primite de jucătorii intrați pe parcurs la Bordeaux.
Victoria de azi păstrează formația din sud-vestul Franței pe locul secund în clasament (33 de puncte), unul ar aduce promovarea directă pe prima scenă. Lupta este însă foarte strânsă, echipa de pe locul 6, Amiens, având cu numai 6 puncte mai puțin. Lider este Le Havre, care are un avans liniștitor, 7 puncte peste Bordeaux. Echipele de pe primele două poziții se vor duela în etapa intermediară de la mijlocul săptămânii viitoare, pe terenul echipei lui Alexi Pitu.

Transferul lui Pitu la Bordeaux, analizat în presa din Franța

Francezii de la L’Equipe au scris despre transferul realizat de Farul Constanța și l-au analizat pe jucător. Jurnaliștii din Hexagon au scos în evidență capacitatea de a juca bine pe spații mici a lui Pitu, dar și forța sa de pătrundere cu mingea la picior, calități care au atras un club cu tradiție cum e Bordeaux.
"Internaționalul român de perspectivă joacă pe postul de extremă stânga. La 20 de ani, ușurința lui în spații mici și capacitatea de pătrundere i-a sedus pe oamenii de la Bordeaux", au scris jurnaliștii celebrei publicații.
De asemenea, cei de la Sud Ouest l-au descries mai pe larg pe Alexi Pitu, cel care ar putea debuta deja la noua echipă în weekend, când Bordeaux o întâlnește pe Dijon.
"Născut la Karlsruhe, în Germania, versatilul jucător de 1,78 metri, de picior drept, folosit în principal pe partea stângă, dar care a jucat și pe dreapta, a fost format la Academia Gheorge Hagi înainte de a debuta la nivel de seniori la 16 ani, la Constanța, în iulie 2018.
El are deja 86 de meciuri la profesioniști (5 goluri, 11 pase de gol) și a avut o primă jumătate de sezon promițătoare în prima ligă din România (5 goluri și 5 pase de gol în 20 de apariții)", au notat cei de la Sud Ouest.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo