Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alexi Pitu l-a impresionat pe Laszlo Boloni în Franța + Elogii aduse lui Gică Hagi: "Fără ajutorul lui nu ar fi reușit"

Maria Olteanu

Publicat 05/05/2023 la 23:48 GMT+3

Alexi Pitu și Laszlo Boloni au fost adversari în a doua ligă franceză la meciul dintre Bordeaux și Metz. Tehnicianul de 70 de ani a avut numai cuvinte de laudă la adresa puștiului format de Gică Hagi, însă nu a uitat să îl elogieze și pe mentorul său, pe care l-a felicitat pentru modul în care l-a crescut pe acesta.

Alexi Pitu (Bordeaux)

Credit imagine: Twitter

Laszlo Boloni, antrenorul de 70 de ani al celor de la Metz, în Ligue 2, a avut numai cuvinte de laudă la adresa adversarului său de la Bordeaux, puștiul de 20 de ani, Alexi Pitu, crescut de Gică Hagi la academia de la malul mării.
Boloni și Pitu s-au duelat în urmă cu 3 etape într-un joc contând pentru cea de-a doua ligă franceză, atunci când echipa lui Boloni s-a impus la scor de neprezentare în fața lui Bordeaux, scor 3-0.
Jucătorul român a început acel duel din postura de titular, însă a rezistat pe gazon doar 42 de minute, fiind înlocuit înainte de pauză din cauza faptului că tehnicianul său a trebuit să sacrifice un jucător de câmp, ca urmare a eliminării portarului Gaetan Poussin.
După ce au fost adversari în Ligue 2, Laszlo Boloni a vorbit despre Alexi Pitu, având numai cuvinte de laudă la adresa puștiului român, impresionat de calitățile pe care acesta le posedă.
Antrenorul lui Metz nu a uitat nici de meritul lui Gică Hagi, cel care l-a crescut pe Pitu la academia de la Farul.
CITEȘTE ȘI:

Laszlo Boloni, impresionat de Alexi Pitu

"L-am urmărit pe Alexi Pitu dinainte de meciul cu Bordeaux, când am făcut analiza video a meciului. M-am uitat la el și chiar am discutat scurt după meci. Bravo pentru că a ajuns să fie și titular. Nu e ușor să ajungi în Franța și după o lună-două să fii titular
Dar trebuie să stabilizeze situația lui. Am vorbit cu el despre asta și cum văd eu lucrurile și pe ce sectoare ar trebui să insiste. Dar rămâne între noi ce am discutat. Este și inteligența lui
Sunt ferm convins că Gică Hagi poate să îl sfătuiască în continuare foarte bine. A venit din mâini bune. Nu îndrăznesc să spun foarte multe despre asta, Hagi poate să spună dacă poate forma jucători.
Eu cred că Hagi a scos foarte mult din acest jucător și i-a oferit o șansă extraordinară să realizeze ceva într-un fotbal care după părerea mea e printre cele mai bune din Europa. Fără ajutorul lui Gică nu cred că ar fi reușit", a spus Laszlo Boloni, potrivit Fanatik.
După 33 de etape scurse din Ligue 2, Metz și Bordeaux luptă pentru promovarea în prima ligă franceză. Bordeaux este pe locul secund, cu 62 de puncte, în timp ce Metz este pe poziția a treia, la trei puncte în spate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo