Leeds s-a întors în Premier League după 16 ani, iar "El Loco" Bielsa asigură spectacolul. "Gaşca nebună" a făcut un meci foarte bun pe Anfield, în fieful campioanei, însă a fost ghinionistă, primind gol în minutul 88, dintr-un penalty stupid.
Partida a început cum nu se poate mai bine pentru campioana Angliei, Salah deschizând scorul după doar 4 minute, din penalty.
Mo Salah a reuşit să înscrie primul gol al stagiunii pentru Liverpool pentru a 4-a oară consecutiv, record absolut pentru gruparea de pe Anfield în Premier League.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial Qatar 2022 | Câștigă campioana Mondială grupa D? Franța, misiune teoretic ușoară
18/11/2022 LA 11:04
Până la pauză, însă, meciul nici vorbă să se fi disputat într-o singură direcţie, aşa cum ne-am fi aşteptat de la o promovată care ia gol de la campioana Angliei atât de devreme.

Leeds, gol fantastic la primul meci de la revenirea în Premier League, în poarta lui Liverpool

Harrison a înscris în minutul 12, iar reuşita lui Van Dijk (minutul 20), a fost din nou anulată de Leeds, prin Bamford.
Totuşi, la cabine s-a intrat cu Liverpool în avantaj, după ce Salah a reuşit un gol superb.

Vinclu curat! Mo Salah a făcut dubla pentru Liverpool cu un şut fantastic

Liverpool - Leeds 4-3. Posesie impresionantă pentru nou-promovată

Bielsa a găsit discursul corect la pauză, iar în partea secundă Leeds a arătat în multe minute ca o echipă matură, cu un joc de posesie impresionant. În minutul 70, posesia din a doua repriză arăta incredibil: 62%-38%, în favoarea nou promovatei.
Ca atare, faptul că Leeds a egalat pentru a treia oară, prin Klich (minutul 66) a surprins doar într-o anumită măsură.
Din fericire pentru fanii "cormoranilor", partida, care părea că se îndreaptă spre un rezultat de egalitate echitabil, a fost rezolvată de Salah. Rodrigo l-a faultat stupid în careu pe Fabinho, iar Salah a punctat din nou.
Egipteanul a devenit astfel primul jucător din prima ligă engleză care reuşeşte o triplă în runda 1 a sezonului. Ultimul care marcase un hat-trick în chiar etapa de debut a unei stagiuni a fost John Aldridge, pentru Charlton, în 1988-1989.

Probleme în defensivă pentru Liverpool şi Klopp

Ofensiv, Liverpool a arătat bine, dar problemele din apărare îi vor da cu siguranţă bătăi de cap lui Klopp. Tehnicianul a încercat să aducă întăriri cu nume în această zonă, dar a trebuit să se mulţumească doar cu o achiziţie de perspectivă, trupa de pe Anfield fiind într-o perioadă destul de grea din punct de vedere financiar.
Dacă în duelurile aeriene Van Dijk a fost imperial, meciul său, per-ansamblu nu a fost dintre cele mai bune. Niciun jucător din Premier League nu a comis mai multe erori care să ducă la goluri ale adversarilor, de la începutului stagiunii 2018-2019 (3).
Liverpool a primit 3 goluri în fiecare din ultimele două dispute jucate pe Anfield. În iulie, Chelsea marca tot de 3 ori, dar "cormoranii" se impuneau cu 5-3.
Cupa Mondială FIFA
Campionatul Mondial 2022 | Cine se califică mai departe din Grupa H? Portugalia are prima șansă
16/11/2022 LA 20:27
Cupa Mondială FIFA
Deschamps, luat la rost pentru selecția din naționala Franței! "Cel mai slab mijloc din istorie"
10/11/2022 LA 12:47