Rămas liber de contract după despărțirea de AS Monaco, Cesc a primit mai multe oferte tentate din punct de vedere financiar, formații din zona Golfului, dar și din MLS fiind interesate de mijlocașul de 35 de ani, fost campion mondial cu Spania.
Doar că ibericul a ales cu totul altceva: va merge în liga a doua italiană, la Como. Părțile deja s-au înțeles, iar cheia întregii afaceri a fost la Dennis Wise, fost jucător la Chelsea, care acum e directorul general al grupării italiene.
Como, formație antrenată de Giacomo Gattuso, a fost abia pe 13 în Serie B sezonul trecut, dar acum are planuri mari, forțând promovarea. Fabregas a fost rapid convins de proiect, italienii oferindu-i un contract pe doi ani și promisiunea fermă că echipa va fi întărită astfel încât să se obțină biletele pentru Serie A.
Premier League
Liverpool caută întăriri! Mijlocașul la care Klopp visează ar putea ajunge, în sfârșit, pe Anfield
ACUM 10 MINUTE
Pe lângă Fabregas, Como a rezolvat și transferul lui Luis Binks (20 de ani), un fundaș central englez de mare viitor, care evolua la Bologna.

Cariera impresionantă a lui Fabregas

Crescut de Barcelona, în celebra La Masia, Fabregas era căpitanul formației U16 a catalanilor și părea să aibă un viitor excelent la formația de pe Camp Nou. Doar că Arsene Wenger, legendarul antrenor al lui Arsenal, avea alte planuri.
Legendarul tehnician francez și-a dorit să-l aducă cu orice preț la Arsenal, motiv pentru care a hotărât să vină din vacanță ca să-l întâlnească personal pe puștiul Barcelonei. Gestul legendarului manager l-a impresionat pe Fabregas, motiv pentru care a ales Londra. Fabregas a povestit întreaga întâmplare de curând, în cadrul podcastului lui Rio Ferdinand, "Locker Room".
"Aveam 15 ani și eram căpitan la academia Barcelonei. Cei de acolo mă apreciau enorm. Eram coleg cu Andres Iniesta și alți jucători cu potențial uriaș. Într-o zi, un scouter de la Arsenal a venit să discute cu părinții mei. A spus că m-a urmărit în 50 de meciuri și că eram făcut să joc pentru Arsenal, în Premier League. Am ajuns la Londra în iunie, când toată lumea era în vacanță. La rândul său, Arsene Wenger era plecat în vacanță, dar s-a întors cu un avion privat ca să mă cunoască personal. Am rămas complet impresionat. Mi-am spus: 'Wow, e chiar Arsene Wenger'. Eram un puști de 15 ani necunoscut, iar el își întrerupsese vacanța ca să mă întâlnească. Am început să vorbim, apoi mi-a prezentat baza de antrenament. M-am îndrăgostit pe loc de întregul proiect", a mărturisit Cesc.
Cesc Fabregas a semnat cu Arsenal în vara anului 2003. În 303 apariții pentru "tunari", mijlocașul a înscris 57 de goluri și a oferit 91 de assist-uri. În cele 8 sezoane petrecute pe Emirates, ibericul a câștigat două trofee: Cupa și Supercupa Angliei, ambele în 2004. Fabregas a pus umărul la parcursul fantastic al lui Arsenal din Champions League din szonul 2005/2006, când londonezii au ajuns până în finală. Chiar Barcelona, fosta echipă a lui Fabregas, a fost cea care a învins echipa lui Wenger, scor 2-1.
Fabregas a ajuns pe Camp Nou în 2011, reușind să câștige 6 trofee alături de formația catalană. În 2014, ibericul a revenit în Premier League, la rivala lui Arsenal din Londra, Chelsea. Alături de trupa de Stamford Bridge, Fabregas a obținut două titluri de campion, în 2015 și 2017. În prezent la AS Monaco, mijlocașul a bifat performanțe uriașe și la naționala Spaniei, alături de care a cucerit Cupa Mondială din 2010 și a devenit de două ori campion european (în 2008 și 2012).
Liga
Viitorul lui De Jong la Barcelona, în continuare sub semnul întrebării! Xavi: "Totul este posibil"
ACUM 27 MINUTE
Bundesliga
Bayern Munchen, anunț despre Leroy Sane, după ce presa din Vest a scris că ar fi aproape de United
ACUM O ORĂ