Formația lui Rafa Benitez ar fi trebuit să fie pradă sigură pentru deținătoarea Ligii Campionilor aseară, dacă ne uităm la componența primului "11" al lui Everton. Oaspeții s-au putut baza pe doar 3-4 titulari - Pickford, Doucoure și Keane sunt singurii senatori de drept care au fost din primul minut pe teren, pe Stamford Bridge -, dar chiar și așa au reușit să reziste.
Cu toate că a avut o posesie de 80% și și-a creat 23 de ocazii de gol (Pickford a avut 9 parade salvatoare), Chelsea nu a reușit să câștige, fiind egalată la doar câteva minute după ce Mount a deschis scorul.
Vestea remizei contracandidatei la titlu i-a parvenit lui Jurgen Klopp la flash-interviul de după Liverpool - Newcastle 3-1, iar germanul a fost realmente șocat că Chelsea nu a putut să treacă de rivala "cormoranilor" din Merseyside Derby.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
17/01/2022 LA 12:22
"Nu îmi imaginam că Chelsea va pierde puncte, e ceva rar ce s-a întâmplat acolo, în condițiile în care văzusem echipa de start a lui Everton și vă spun sincer că nu știam 5 sau 6 jucători. Să obții un punct astfel pe Stamford Bridge e ceva excepțional", a spus Klopp la finalul partidei cu Newcastle.

Klopp, senzație de deja-vu la Liverpool - Newcastle 3-1

În privința propriului meci, Klopp e mulțumit că formația sa a avut puterea să își păstreze concentrarea, după ce "coțofenele" au deschis scorul împotriva cursului jocului.
Tehnicianul german a avut un sentiment de deja-vu, în contextul în care, la ultimul duel direct cu Eddie Howe, pe Anfield, am asistat la un scenariu identic. Atunci, Bournemouth deschidea scorul în minutul 9 prin Callum Wilson (acum la Newcastle, dar doar rezervă ieri), pentru ca Salah și Mane să întoarcă partida până la pauză.
"Sunt mulțumit că am revenit în meci după ce am fost conduși, dar nu e un motiv de celebrare. Aș fi fost mai mulțumit dacă nu trebuia să revenim. A fost un meci similar cu ultimul pe care l-a jucat Eddie Howe cu noi, pe Anfield. Bournemouth a condus și noi am reușit să revenim", a mai spus Klopp.
Pentru Liverpool, care rămâne la un punct distanță de City, liderul din Premier League, urmează duelul cu Tottenham, de la Londra, duminică. 5 partide din cel mai puternic campionat al lumii au fost deja amânate pentru acest weekend, din cauza COVID-19, dar "cormoranii" nu se gândesc că li s-ar putea întâmpla și lor un astfel de lucru. "Noi ne gândim deja la meciul cu Spurs, ne vom pregăti cum o facem în mod obișnuit. Dacă va veni o decizie care să ne amâne partida, nu ține de noi", a spus TAA după partida de aseară.
Liverpool este una din puținele formații care are tot lotul vaccinat (doar Wolves se mai bucură de un asemenea procent). Chiar și așa, înainte de duelul contra "coțofenelor", Van Dijk, Fabinho, Curtis Jones au fost testați pozitiv.
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11