articol scris de Nicu Alexandru Savin
UTA Arad trebuia să debuteze contra Petrolului în play-off-ul pentru promovarea în Liga 1, dar meciul a fost amânat din cauza faptului că s-au descoperit mai multe cazuri pozitive de Covid-19 în tabăra "lupilor galbeni". Astfel, arădenii au jucat primul lor meci post-pandemie pe teren propriu, contra lui Turris Turnu Măgurele. Ținând cont de evoluția "Bătrânei Doamne" de dinaintea întreruperii campionatului, toată lumea se aștepta la un succes facil al gazdelor.

UTA a deschis scorul în minutul 3

Fotbal
Spectacolul din cupele europene continuă între 15 și 17 martie
14/03/2022 LA 14:44
Meciul a început fulminant, iar Romario Moise a deschis scorul încă din minutul 3 și se părea că echipa lui Roland Nagy va avea un meci ușor. Oaspeții au egalat însă prin Sebastian Tescan în minutul 21, dar gazdele au trecut din nou în avantaj prin reușita lui Valentin Buhăcianu din minutul 30. La pauză s-a intrat totuși la egalitate, Sergiu Pană înscriind pentru 2-2 în ultimul minut al primei reprize.
După pauză, oaspeții au trecut în avantaj după ce Albert Voinea a transformat un penalty în minutul 54, dar arădenii s-au aruncat în atac și au egalat la 3 după doar 4 minute, prin golul marcat de Sorin Buștea. Ulterior, meciul s-a mai calmat și părea că se îndreaptă către un rezultat de egalitate, dar în minutul 89 oaspeții au înscris golul victoriei prin tânărul atacant Florin Haită (19 ani).

Turris poate fi prima echipă din județul Alexandria care joacă în Liga 1

În urma acestei înfrângeri, UTA începe să aibă emoții serioase în privița promovării, care era atât de plauzibilă înainte de întreruperea campionatului din luna martie. De partea cealaltă, Turris speră să continue cât mai mult această formă bună și visează cu ochii deschiși la promovare.
”Ar fi o performanță extraordinară să promovăm din primul an petrecut în Liga 2 și sperăm să o îndeplinim. Nu vreau să spun că au crescut șansele noastre la promovare sau că suntem favoriți, dar am câștigat aici și o să vedem în partidele următoare. Această victorie ne dă un moral excelent pentru următoarele jocuri”, a declarat Florin Haită, autorul golului victoriei.
În clasament, UTA rămâne lider cu 25 de puncte și un meci mai puțin disputat, iar Turris a urcat până pe poziția secundă acumulând 24 de puncte. Etapa viitoare, arădenii se vor deplasa pe terenul celor de la CS Mioveni, iar Turris va primi acasă vizita Petrolului, echipă care va debuta în acest play-off, sâmbătă, contra Rapidului, într-un derby de tradiție din fotbalul românesc.
https://i.eurosport.com/2020/07/09/2847462.jpg
Fotbal
Edi Iordănescu a anunțat convocările preliminare pentru partidele cu Grecia și Israel
04/03/2022 LA 13:39
Fotbal
Brazilia, "surplus" de atacanți. Cine va prinde lotul pentru Mondialul din Qatar?
17/02/2022 LA 10:30