Cu o valoare care a ajuns la "doar" 1,4 miliarde de euro, Moratti a investit aproape 20 de ani în Inter, dorind să o facă formația de referință din Italia. Nu a reușit decât în ultima parte a "domniei" sale, iar acest lucru i s-a datorat în principal lui Mourinho.
După propriile spuse, Moratti a băgat aproximativ 1,5 miliarde de euro de-a lungul timpului în Inter, însă sezonul pe care nu îl va uita niciodată e cu siguranță 2009-2010, câns nerazzurri au reușit tripla istorică. Acum, la 11 ani de la acea performanță al cărui arhitect a fost Mourinho, "Specialul" se întoarce în Serie A ca antrenor la Roma și i-a trimis un mesaj fostului patron al lui Inter.
"Mourinho mi-a trimis un mesaj după ce a semnat cu Roma. A fost cocret, ca de obicei. Trei cuvinte, atât mi-a scris: "Ne vedem curând". E un respect mare între noi și nu o să vă ascund că sunt fericit că s-a întors în Italia. Sunt convins că va face performanță, bineînțeles, dacă cei de la Roma îi vor oferi și finanțele de care are nevoie. Fotbalul italian avea nevoie de Mourinho și nu mă refer doar la calitățile sale incontestabile de antrenor. Vorbesc de ironiile lui, de intelingența sa, de modul în care provoacă, de aparițiile în fața media. E un om care atrage prin tot ceea ce face. Aveam nevoie de el înapoi în Serie A", a spus Moratti pentru Corriere della sera.
Premier League
Chelsea - Tottenham | Își ia Conte revanșa pentru eliminarea din FA Cup?
IERI LA 11:14

Materazzi: "Bine că Mourinho nu a semnat cu Juve sau Milan"

Marco Materazzi e și el bucuros că fostul său antrenor s-a întors în Serie A. Fericirea e cu atât mai mare pentru fostul fundaș cu cât "Specialul" nu a ales o formație care să îi pună probleme Interului în viitorul apropiat. Dacă ar fi semnat cu Milan sau Juve, actuala campioană a Italiei avea motive reale să se teamă, crede fostul campion mondial.
"Bine că a ales Roma și nu Juventus sau Milan. Spun asta ca interist, pentru că ar fi fost echipe care să îi pună probleme mai mari lui Conte. La Roma, va face tot posibilul ca toți să tragă în aceeași direcție, dar echipa e într-un moment dificil. O să își demonstreze valoarea, sunt convins, chiar dacă în ultimii ani unii s-au îndoit de abilitățile sale", a explicat fostul fundaș pentru Gazzetta dello Sport.
Premier League
Adama Traore, între Tottenham și Barcelona! Care este prima ofertă pe care Wolves a refuzat-o
22/01/2022 LA 09:49
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33