Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

OFICIAL - Jose Mourinho este noul antrenor al Romei

Eurosport
DeEurosport

Actualizat 04/05/2021 la 16:55 GMT+3

Paulo Fonseca nu va mai continua pe banca Romei din sezonul viitor, a anunţat clubul prin intermediul unui comunicat oficial. La scurt timp după, oficialii italieni au anunțat și numele noului antrenor - nimeni altul decât Jose Mourinho.

José Mourinho

Credit imagine: Getty Images

Roma a anunțat oficial numirea lui Jose Mourinho în postura de antrenor principal începând cu sezonul 2021/2022. Fostul antrenor al lui Chelsea, Manchester United și Real Madrid abia fusese dat afară luna trecută de la Tottenham.
Însă acum se va întoarce în Serie A pentru a o pregăti pe Roma după ce clubul a anunțat cu puțin timp înainte plecarea lui Paulo Fonseca la finalul sezonului.
Jurnalistul italian Fabrizio Romano a informat că acordul semnat de Mourinho cu Roma este valabil până în 2024. Romano a informat că Roma nici nu a luat în considerare varianta Maurizio Sarri, așa cum s-a vehiculat în presă iar aducerea lui Mourinho reprezintă reușita directorului sportiv Tiago Pinto.
Mourinho a mai antrenat în Italia în perioada 2008 - 2010 atunci când a câștigat de două ori campionatul și o dată UEFA Champions League cu Inter Milano. De altfel, portughezul este singurul antrenor în afara trio-ului Allegri, Conte și Sarri care a cucerit Serie A în ultimii 11 ani.
Roma se luptă momentan în Serie A pentru a obține calificarea într-o cupă europeană, formația din capitala Italiei fiind pe locul șapte, la nouă puncte în spatele rivalei Lazio, ocupanta locului șase.

Paulo Fonseca va pleca la finalul sezonului

Contractul portughezului se încheie în luna iunie, iar acesta stipula o clauză potrivit căreia era prelungit automat în cazul în care echipa termina campionatul pe un loc de Champions League.
Roma ocupă locul 7 în prezent, cu 55 de puncte şi nu mai are şanse să termine sezonul pe un loc de Champions League.

Roma a ratat Champions League

Roma nu va evolua în grupele Ligii din sezonul viitor, iar acesta este, probabil, motivul pentru care Fonseca nu va rămâne la italieni.
‘’În numele tuturor - am dori să mulțumim lui Paulo Fonseca pentru munca grea și profesionalismul arătat în acești doi ani. Paulo a condus echipa prin mai multe provocări, inclusiv pandemia de covid și o schimbare de proprietate, a făcut-o cu generozitate, corectitudine și mare caracter. Îi dorim tot binele în demersurile sale viitoare și suntem încrezători că va aduce un plus de valoare oriunde va merge”, a declarat Daniel Friedkin, preşedintele Romei.
Tiago Pinto, directorul sportiv al italienilor, a adăugat: "Aș dori să îi mulțumesc lui Paulo pentru munca pe care a depus-o. Chiar dacă rezultatele nu au fost întotdeauna cele mai bune, suntem conștienți de diferitele elemente pozitive pe care ni le-a lăsat și asta ne va ajuta în continuare în dezvoltarea noastră, la fel ca mulți tineri talentați pe care i-a încurajat, promovat, precum şi parcursul nostru din Europa League în acest sezon. La Roma încercăm să construim o cale către succes și sunt sigur că Paulo a contribuit cu partea sa în acest proces."
Fonseca a avut şi el un mesaj la finalul colaborării cu Roma în care a mulţumit tuturor celor care l-au susţinut şi sprijinit de-a lungul mandatului său.
"În acești doi ani am experimentat urcușuri și coborâșuri, dar am dat tot ce am mai bun pentru acest club și pentru acest oraș, care m-a întâmpinat foarte bine. Vreau să mulțumesc tuturor suporterilor Romei, jucătorilor, celor care ne-au sprijinit în această călătorie, în special lui Dan și Ryan Friedkin pentru sprijinul lor continuu de când au sosit și lui Tiago Pinto, un profesionist desăvârşit, căruia îi doresc tot binele. Mai avem de câștigat jocuri foarte importante în acest sezon și vom da tot ce putem ca întotdeauna. Mulțumesc, Roma.’’
În comunicat, Roma precizează faptul că Fonseca alături de staff-ul său vor continua să conducă echipa până la sfârșitul sezonului. Fonseca are 96 de meciuri pe banca romanilor (50 de victorii) și va termina cu 100.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo