Lionel Messi a rupt în sfârșit blestemul care l-a bântuit în toată cariera și și-a trecut în palmares singurul trofeu care îi lipsea cu adevărat, un titlu major cu echipa națională. Argentina a câștigat Copa America, învingând Brazilia în finală chiar în templul din Țara Cafelei, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro.
Acest lucru s-a resimțit imediat în cotele pe care bookmakerii le oferă pentru câștigătorul Balonului de Aur în acest an. Dacă jucători precum De Bruyne, Kante, Harry Kane, Kylian Mbappe, Robert Lewandowski sau chiar Cristiano Ronaldo erau mai bine cotați decât Messi înainte de turneele finale continentale din această vară, lucrurile s-au schimbat radical după terminarea acestora.

Messi, marele favorit al caselor de pariuri pentru câștigarea Balonului de Aur

Bundesliga
Bayern, negocieri avansate pentru transferul lui Dembele! Care e poziția francezului
17/05/2022 LA 13:35
Spre exemplu, Kante a avut un sezon fantastic la Chelsea, fiind imperial în special în fazele superioare din Champions League, dar faptul că naționala Franței a dezamăgit la EURO 2020 i-a scăzut șansele mijlocașului de a cuceri prestigiosul trofeu individual.
La fel s-a întâmplat și cu De Bruyne (a ieșit din sferturi la EURO), Cristiano Ronaldo (a fost golgheterul EURO, dar a ieșit în optimi, iar Juventus a dezamăgit în acest sezon pe toate fronturile), Lewandowski (a marcat 41 de goluri pentru Bayern în Bundesliga, dar nu a trecut de grupe la EURO) sau Harry Kane (a marcat 4 goluri la EURO și a jucat finala, dar performanțele cu echipa de club au lăsat de dorit).
Printre favoriți se adaugă și jucători care au obținut rezultate foarte bune în ultimul an, dar care nu au avut neapărat constanță sau nu au fost atât de decisivi pentru echipele lor. Aici sunt incluși Jorginho sau Sterling. Primul a câștigat Champions League și EURO 2020, dar e greu de crezut că va avea sorți de izbândă pentru trofeul individual. Sterling a făcut un european foarte bun, dar la City nu a fost în prim plan, astfel că nu poate intra nici el în calcule.
Cotele la câștigarea Balonului de Aur
  • 1.Lionel Messi - 1,5
  • 2.Lewandowski - 6
  • 3.Cristiano Ronaldo - 8
  • 4.Harry Kane - 9
  • 5.Kevin De Bruyne și Jorginho -14
  • 6.N'Golo Kante și Raheem Sterling - 16
  • 7.Kylian Mbappe și Neymar - 25
Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Premier League
Harry Kane nu mai vrea să plece de la Tottenham! Ce a spus despre colaborarea cu Antonio Conte
16/05/2022 LA 13:32