Joan Laporta este noul preşedinte al catalanilor, după ce a obţinut peste 54% din voturi, învingându-l cu o marjă neaşteptat de mare pe Victor Font. Noul număr unu de pe Camp Nou a vorbit despre situaţia grea a clubului din punct de vedere financiar şi i-a pus în gardă pe suporteri cu privire la prelungirea contractului lui Messi. "Nu pot crea aşteptări false", a fost concluzia lui Laporta, după câştigarea alegerilor, cu privire la noua înţelegere cu decarul sud-american.

Laporta vrea neapărat să prelungească înţelegerile lui Pedri şi Ansu Fati. Haaland, o variantă pentru ofensivă

Din câte se pare, noul preşedinte consideră că s-a făcut o eroare fundamentală în contractul anterior oferit starului argentinian, care a câştigat în perioada 2017-2021 peste jumătate de miliard. Evident, Barcelona îi va oferi o nouă înţelegere sud-americanului, dar una în termeni economici decenţi, care probabil va fi refuzată.
Liga
Lovitură de teatru: Super Liga îi aduce bani Barcei, dar Messi refuză să joace acolo. Unde se duce
IERI LA 05:05
Laporta îl apreciază, evident, pe Messi, dar consideră că fotbalistul care va împlini anul acesta 34 de ani e în scădere vizibilă de turaţie. E vremea lui Pedri şi a lui Ansu Fati, cărora le expiră înţelegerile la anul, cei doi fiind consideraţi, prin prisma vârstei, prioritatea "0" de noua conducere.
Lobo Carrasco, fostul mare jucător al catalanilor, e bun prieten cu Laporta şi a dezvăluit în presa spaniolă că rezultatele votului de aseară poate însemna un transfer istoric pentru club. Noul preşedinte şi agentul lui Haaland, Mino Raiola, sunt în relaţii excelente, ceea ce ar facilita mutarea norvegianului în La Liga. Barcelona are nevoie de o nouă faţă, de un suflu nou, iar un trident ofensiv Fati - Haaland - Pedri ar asigura goluri pe bandă rulantă pentru mai bine de un deceniu.
"Există relații interne foarte bune între Laporta și Mino Raiola, agentul jucătorului, așa că orice poate fi realizat. Eu am încredere că Haaland va fi transferat de Barcelona", a spus Carrasco pentru El Chiringuito.
Lobo Carrasco a disputat finala Cupei Campionilor Europeni, cu Barcelona, în 1986, pierdută împotriva Stelei. Pe lângă titlul în Spania, atacantul de bandă a câştigat 3 Cupe, 3 Cupe ale Cupelor şi o Supercupă a Europei în tricoul blaugrana.
Cu el în echipă, Spania a ajuns până în finala Campionatului European din 1984, pierdută în faţa Franţei lui Platini.
Produs al centrului de copii şi juniori al Barcelonei, Carrasco a evoluat pe Camp Nou între 1978 şi 1989.
Fotbal
Joan Laporta, anunț despre viitorul lui Leo Messi, după ce Barcelona a câștigat Cupa Spaniei
18/04/2021 LA 06:20
Fotbal
Messi, prima reacție după ce Barcelona a câștigat Cupa Spaniei. Indiciu despre viitorul pe Camp Nou
18/04/2021 LA 05:22