Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul anunţ făcut de noul preşedinte al Barcelonei, Joan Laporta, le dă fiori fanilor: adio, Messi?

Cristian Mihală

Actualizat 08/03/2021 la 07:56 GMT+2

Joan Laporta a fost ales noul preşedinte al Barcelonei, iar primul său discurs nu a fost unul foarte optimist. Oficialul catalanilor a vorbit despre prelungirea contractului lui Messi, însă clubul nu e în situaţia financiară să îi ofere un contract uriaş.

Laporta and Messi

Credit imagine: Imago

Cu 54,28% voturi, Laporta l-a învins detaşat pe Victor Font, principalul său rival. Noua conducere se va confrunta cu problemele financiare de la club, cu datorii de aproximativ 1 miliard de euro și cu probeleme de lichiditate. Fostul președinte Josep Maria Bartomeu și trei alți directori au fost arestați în urmă cu o săptămână într-o investigație legată de utilizarea fondurilor clubului.

Laporta, despre situaţia prelungirii contractului lui Messi: "Nu pot vinde aşteptări false"

Laporta vrea să aibă o politică transparentă în tot ceea ce face la club şi a abordat, în primul său discurs, subiecte sensibile. Cum situaţia financiară e una precară, noul conducător blaugrana nu poate promite că Lionel Messi, care a vrut să plece în toamnă, va continua pe Camp Nou.
"Desigur voi vorbi cu Messi, care a demonstrat că iubeşte Barcelona. Propunerea economică pentru un nou contract va fi cea pe care clubul şi-o permite în acest moment. Sper să îl intereseze, atât din punct de vedere financiar, cât şi sportiv. Faptul că Messi a venit azi cu unul din fiii săi să voteze m-a emoţionat. Sper să fie un semnal. Dacă va pleca, o va face prin uşa din faţă, cum merită. Propunerea de prelungire va exista, normal, dar depinde de el. Nu pot vinde aşteptări false. Cu siguranţă că banii nu sunt cel mai important lucru pentru Leo", a spus Laporta, citat de Mundo Deportivo.
Pentru Barcelona urmează o perioadă de tranziţie, una în care clubul probabil va renunţa la mulţi jucători. Laporta a admis că cei mai importanţi fotbalişti, cărora le vor expira contractele la anul, vor fi chemaţi la negocieri încă de acum, pentru a nu asista la un nou caz "Messi".
"Contractele care se încheie în 2022 trebuie discutate acum. Vom realiza un audit, vom aproba bugetele şi vom încerca să îi prelungim pe jucătorii de care Barcelona are nevoie", a mai spus Laporta.
Printre cei mai importanţi jucători cărora le expiră înţelegerea cu Barcelona în 2022 se numără Sergi Roberto, Pedri, Ansu Fati şi Ousmane Dembele. Pedri şi Fati sunt văzuţi drept pilonii pe care se va construi noua echipă, astfel că e nevoie de toate eforturile ca aceştia să îşi pună semnătura pe noi contracte. Altfel, clubul va fi forţat să îi vândă în vară, pentru a nu risca să semneze gratis cu alte cluburi din postura de jucători intraţi în ultimele 6 luni de contract, în ianuarie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo