Ultima apariție a lui Ozil în tricoul "tunarilor" a fost pe 7 martie, înainte de pauza provocată de pandemie. După reluarea fotbalului, Ozil nu a mai prins nici un meci în finalul sezonului trecut, iar în debutul acestuia nici măcar nu a fost pe banca de rezerve. Mai mult, germanul nu a fost inclus pe lista pentru Europa League, ceea ce indică faptul că despărțirea sa de Arsenal este inevitabilă.
Chiar dacă nu mai intră în planurile lui Arteta, Ozil este plătit în continuare regește. El are cel mai mare salariu de la Arsenal, încasând 350.000 de £ pe săptămână. Pe lângă salariul fix, fostul campion mondial mai avea stipulate în contract și alte bonusuri, printre care și un bonus de loialitate în valoare de 8 milioane de £. Cum Ozil nu a plecat de la club până la finalul lunii septembrie, acest bonus a devenit activ, iar clubul a fost nevoit să îl plătească, chiar dacă fotbalistul nu a mai jucat vreun minut de 7 luni de zile.
Clubul a încercat pe toate căile să scape de Ozil în fereastra de transferuri abia încheiată, dar de ficare dată acesta a refuzat, fiind lesne de înțeles că rămâne la echipă pentru salariul uriaș, pe care nu i l-ar mai oferi nimeni în acest moment.
Premier League
Arsenal, ofensivă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta vrea încă un jucător de la City
IERI LA 10:23
Ultima ofertă venită pentru Ozil a fost de la Al Nasr, echipă care s-a înțeles cu Arsenal pentru transfer, oferind 5 milioane de £ în schimbul mijlocașului. Chiar dacă Ozil ar fi primit probabil un salariu destul de mare în Arabia Saudită, acesta a refuzat propunerea, motivând că nu vrea să plece în zona arabă.
Jurnaliștii englezi consideră că principalul motiv al refuzurilor repetate ale lui Ozil de a părăsi Londra a fost chiar acea clauză de 8 milioane de £ și este de așteptat ca germanul să părăsească echipa în fereastra de transferuri din ianuarie.
https://i.eurosport.com/2020/01/21/2758222.jpg

Mikel Arteta: "Selectez jucătorii după forma lor"

Mesut Ozil a fost coechipier cu Mikel Arteta la Arsenal între 2013 și 2016, dar asta nu îl împiedică pe tehnicianul spaniol să îl lase mereu în afara lotului pe german, motivându-și decizia strict profesional: "Echipa evoluează, puteți vedea nivelul pe care jucătorii îl ating. Vrem să evoluăm mai mult, să jucăm mai bine și să fim mai competitivi. Puteți vedea jucătorii pe care îi schimbăm, îi folosim, este foarte dificil în fiecare săptămână, nu doar pentru Mesut, ci și pentru alți jucători, să prindă echipa. În fiecare săptămână încercăm să alegem jucătorii potriviți. Bineînțeles că înțeleg și vă respect întrebările, dar trebuie să încerc să-mi fac treaba cât mai corect posibil. Încerc să selectez jucătorii care sunt, după părerea mea, în forma mai bună."
Fostul mare antrenor de la Arsenal, Arsene Wenger, care i-a preluat pe "tunari" fix acum 24 de ani, este de părere că Ozil i-ar fi util lui Arteta în continuare, dacă ar fi folosit în linia mediană alături de jucători care să muncească mai mult pentru el pe plan defensiv.
"Nu a fost exact fotbalistul cu cea mai mare disciplină pe teren. Jocul fără minge nu era tocmai forța lui. Dar poți să te descurci cu asta dacă îi pui alături câțiva jucători cu spirit defensiv. Principalul obiectiv este să poți obține un echilibru între atac și apărare.", a declarat de curând Wenger, pentru cotidianul german Der Spiegel.
Ozil a ajuns la Arsenal în 2013, fiind cumpărat de Real Madrid pentru 42,5 milioane de £, cea mai mare sumă plătită până la vremea respectivă pentru un jucător de către "tunari". În cei 7 ani petrecuți pe Emirates, Ozil a cucerit de 4 ori Cupa Angliei și de 2 ori Supercupa Angliei, și tot în perioada cât a fost jucătorul formației din nordul Londrei a devenit și campion mondial cu naționala Germaniei, în 2014.
Premier League
Arsenal, extrem de activă pe piața transferurilor! După Jesus, Arteta a pus ochii pe un alt atacant
15/05/2022 LA 08:55
Liga
Real Madrid vrea să-și ia un fundaș din Premier League! Oferta pe care au pregătit-o "galacticii"
28/03/2022 LA 09:10