În toamna anului trecut, Leca, fost jucător la FC Argeș, semna cu PFK Lviv din postura de jucător liber de contract. Un salariu peste ce îi oferea Liga 1 și un fotbal mai bun din punct de vedere calitativ păreau să fie argumente pentru care apărătorul să se felicite pentru alegerea făcută.
Din păcate pentru el, ultimele zile au fost un adevărat coșmar. După ce Rusia a invadat Ucraina, fundașul născut în București a trăit în panică maximă, iar drumul până în țară a fost unul de coșmar.
"Dimineaţă (n.r. sâmbătă) la 3:00 am ajuns acasă. Când am plecat de acolo ne-a luat un reprezentant al clubului şi am mers cu maşina spre vamă. La un moment dat au fost doua accidente şi am luat-o pe jos, 8-10 kilometri, pentru că nu mai puteam aştepta. Cu bagaje, normal.
Ligue 1
"Real i-ar fi dat un salariu mai mare!" Anunțul incredibil al lui Al-Khelaifi + Mesajul lui Mbappe
ACUM 28 MINUTE
M-am simţit ca într-un film cu sfârşitul lumii, mă gândeam că se poate sfârşi cu ceva rău. Când am plecat spre vamă m-am gândit că voi sta acolo 4-5 ore. Dar acolo am văzut că sunt vreo 4.000 de persoane, cu rânduri separate cu femei şi copii de-o parte, cu bărbaţi de cealaltă. Lăsau mai mult femeile şi copiii să treacă şi ne mai dădeau şi nouă drumul.
La vamă nu mai era linişte ca la mine în oraş. Când am ajuns acolo am văzut adevărul, iadul. După 14 ore am putut ieşi din vamă. Am avut două ore în care am înaintat un pas. Ajunsesem să aplaude lumea că mai înaintăm doi paşi. Când deschideau poarta şi treceau 5-6 persoane oamenii îşi împingeau copiii să treacă în faţă. Să fie sigur că scapă. Le căzuse şi sistemul informatic la un moment dat şi a durat vreo două ore să-l repare.
Chiar mă gândeam că o să vin în altă zi, dar m-am hotărât să stau şi am aşteptat. Erau irakieni, americani, polonezi, mai multe naţii. Am avut doar două variante să zbor spre casă cu avionul, la 1:00 (n.r. 13:00) şi la 6:00 (n.r. 18:00). Pe primul nu l-am mai prins, până am luat taxiul, până am ajuns... Am discutat cu preşedintele clubului şi mi-a spus că va fi greu, foarte greu să ne mai plătească şi că dacă vrem să plecăm în altă parte ne dă actele. Vreau să-mi găsesc o altă echipă şi să joc.
La Lviv, în fiecare zi suna alarma. De explodat eu am auzit o bombă. Acum însă cred că va fi din ce în ce mai dificil să părăseşti Ucraina", a explicat Leca la Digi Sport.
CITEȘTE ȘI:
LOVITURĂ TOTALĂ PENTRU RUSIA! E "ȘTEARSĂ" DE PE HARTA SPORTULUI MONDIAL. ANUNȚUL FĂCUT DE POLONIA

Și Valentin Cojocaru a ajuns în România

Alt fotbalist român care evoluează în Ucraina, Valentin Cojocaru, fostul portar de la FCSB, a trecut prin clipe grele în tentativa de a reveni în țară.
El evoluează acum la Dnipro, în Ucraina, și, alături de alți 11 colegi de la club a plecat de teama războiului. Potrivit ProSport, goalkeeperul a fost nevoit să își abandoneze mașina cu 20 de kilometri înainte de vamă, traficul fiind infernal.
Cojocaru a preferat să facă distanța pe jos, câștigând astfel timp, iar la intrarea în România un microbuz l-a preluat și l-a transferat spre București.
Fotbal
Așa a sărbătorit Manchester City al 4-lea titluri în ultimii 5 ani
ACUM O ORĂ
Fotbal
Premier League | Un sezon magic plin de emoții și trăit la intensitate maximă
ACUM 2 ORE