Articols scris de Romeo Ene
Mircea Lucescu se alătură și el vocilor importante din fotbalul european care sunt împotriva înființării Super Ligii Europei.
"Vor distruge fotbalul. Ceea ce fac aceste cluburi e de un egoism feroce. Vor să aibă tot, nu se gândesc decât la bani. O prostie imensă", precizează Mircea Lucescu.
Fotbal
Mircea Lucescu poate deveni selecționerul naționalei care a impresionat la EURO: "Se vorbește de el"
02/08/2021 LA 19:28
"Asta era frumos, că puteau participa echipele din toate părțile Europei și, când o formație juca, întreaga ei țară era conectată la acel meci. UEFA vrea să ajute fotbalul de peste tot, împărțind veniturile tuturor. Oricum, le-a oferit marilor cluburi atâtea avantaje.Să nu le mai permită să facă transferuri din țările care nu intră în această Super Ligă. Să vedem atunci ce fac!", a completat tehnicianul român.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Ce înseamnă Super Liga Europei

Demersul cluburilor vine ca un răspuns la politica UEFA, care, în viziunea patronilor, e încremenită în trecut. Champions League nu mai generează veniturile așteptate, competiția nu mai interesează la fel de mult, lucru care se reflectă în audiențe. Într-o perioadă de pandemie, în care cluburile sunt vitregite de banii primiți din bilete și merchandising, e nevoie de maximizarea profitului din banii TV. Ca atare, cluburile mari, la inițiativa lui Florentino Perez și Andrea Agnelli au luat atitudine și au înființat Super Liga Europei, competiție la care s-au înscris deja 12 cluburi.
Competiția va alinia la start 20 de cluburi, din care 15 cluburi fondatoare permanente și alte 5 echipe care se vor califica anual în baza unui clasament realizat în funcție de realizările din sezonul anterior.
Competiția va începe în luna august, cele 20 de cluburi fiind împărțite în două grupe de zece, care vor juca în sistem campionat, meciuri acasă și în deplasare, primele trei clasate din fiecare grupă calificându-se automat în sferturile de finală.
Echipele care termină pe locurile 4 și 5 vor concura într-un play-off cu dublă manșă, pentru ultimele două poziții rămase în sferturile de finală.
În faza sferturilor și semifinalelor se va juca în sistem eliminatoriu, cu două manșe, tur și retur, urmând ca finala să se joace la sfârșitul lunii mai, într-o singură manșă, pe teren neutru.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Ukrainian Premier League
Mircea Lucescu și-a prelungit contractul cu Dinamo Kiev! Anunțul oficial al președintelui Surkis
02/06/2021 LA 11:04
Fotbal
Mircea Lucescu, de neoprit în Ucraina! Dinamo Kiev a câștigat și Cupa, după titlu și Supercupă
13/05/2021 LA 19:15