Articols scris de Romeo Ene
Mircea Lucescu se alătură și el vocilor importante din fotbalul european care sunt împotriva înființării Super Ligii Europei.
"Vor distruge fotbalul. Ceea ce fac aceste cluburi e de un egoism feroce. Vor să aibă tot, nu se gândesc decât la bani. O prostie imensă", precizează Mircea Lucescu.
Romanian Liga I
Mircea Lucescu o ajută pe Dinamo! 12 jucători au fost puși la dispoziție lui Flavius Stoican
29/12/2021 LA 15:16
"Asta era frumos, că puteau participa echipele din toate părțile Europei și, când o formație juca, întreaga ei țară era conectată la acel meci. UEFA vrea să ajute fotbalul de peste tot, împărțind veniturile tuturor. Oricum, le-a oferit marilor cluburi atâtea avantaje.Să nu le mai permită să facă transferuri din țările care nu intră în această Super Ligă. Să vedem atunci ce fac!", a completat tehnicianul român.

Tot ce trebuie să știi despre Super Liga Europei

Ce înseamnă Super Liga Europei

Demersul cluburilor vine ca un răspuns la politica UEFA, care, în viziunea patronilor, e încremenită în trecut. Champions League nu mai generează veniturile așteptate, competiția nu mai interesează la fel de mult, lucru care se reflectă în audiențe. Într-o perioadă de pandemie, în care cluburile sunt vitregite de banii primiți din bilete și merchandising, e nevoie de maximizarea profitului din banii TV. Ca atare, cluburile mari, la inițiativa lui Florentino Perez și Andrea Agnelli au luat atitudine și au înființat Super Liga Europei, competiție la care s-au înscris deja 12 cluburi.
Competiția va alinia la start 20 de cluburi, din care 15 cluburi fondatoare permanente și alte 5 echipe care se vor califica anual în baza unui clasament realizat în funcție de realizările din sezonul anterior.
Competiția va începe în luna august, cele 20 de cluburi fiind împărțite în două grupe de zece, care vor juca în sistem campionat, meciuri acasă și în deplasare, primele trei clasate din fiecare grupă calificându-se automat în sferturile de finală.
Echipele care termină pe locurile 4 și 5 vor concura într-un play-off cu dublă manșă, pentru ultimele două poziții rămase în sferturile de finală.
În faza sferturilor și semifinalelor se va juca în sistem eliminatoriu, cu două manșe, tur și retur, urmând ca finala să se joace la sfârșitul lunii mai, într-o singură manșă, pe teren neutru.
ESTE O IDEE BUNĂ ACEASTĂ SUPER LIGĂ A EUROPEI?
Fotbal
Mircea Lucescu, ales Antrenorul Anului 2021 în Ucraina! Ce punctaj a avut în analiza realizată
27/12/2021 LA 13:14
Romanian Liga I
Mirel Rădoi și-a ales favoriții din Liga 1! + Cine sunt stranierii preferați ai fostului selecționer
25/12/2021 LA 15:43