Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, iar de atunci cele două țări se află într-un conflict prelungit, al cărui final nu poate fi anticipat deocamdată.
În momentul în care a început războiul, Dinamo Kiev se afla pe locul 2, astfel va evolua în preliminariile UEFA Champions League, iar Mircea Lucescu a anunțat faptul că își dorește ca echipa sa să joace meciurile de pe teren propriu chiar la Kiev.
Mesajul antrenorului român este unul de susținere pentru poporul ucrainean, care trece prin momente neplăcute în acest moment.
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM O ORĂ
”Ar fi cel mai bine să jucăm meciurile din cupele europene în Kiev. În plus, i-am sugerat președintelui Surkis să începem pregătirile în Kiev. Să arătăm că nu ne este teamă! Dar dacă nu este posibil să jucăm acolo, vrem să o facem în Polonia”, a spus Lucescu, conform sport.ua.
CITEȘTE ȘI:

Igor Surkis: Mircea Lucescu a găzduit mulți refugiați

Aflat la Londra, Andriy Yarmolenko, unul dintre oamenii care s-au remarcat în această perioadă la West Ham United, l-a căutat pe conducătorul clubului Dinamo Kiev.
"În prima noapte, Yarmolenko m-a sunat în lacrimi. Cu o zi înainte și-a trimis soția și copilul în Ucraina pentru o consultație medicală. Andriy mi-a spus: 'Ajută-mă la salvarea familiei mele!' I-am dat imediat soției și fiului său o cameră la baza sportivă. În primul rând, ne-am gândit cum să scoatem familiile jucătorilor de fotbal. Aici a fost stabilit un sediu de coordonare.
Purtătorul de cuvânt al echipei, Oleksiy Semenenko, s-a oferit să ducă femei, copii și bătrâni în străinătate. Este un bărbat de vârstă nemilitară, dar a refuzat să părăsească Ucraina. Multe mulțumiri și lui Arcadie Zaporozhyan și Mircea Lucescu, care le-au închiriat un hotel de patru stele în România. Nu am riscat să mergem în autocarele clubului nostru la vremea aceea. Ne-am asigurat transportul pentru o sumă simbolică.
Dar nu am putut găsi șoferi cu vârsta potrivită pentru a putea trece granița. A trebuit să procedăm altfel. La 8 dimineața am urcat oamenii în autobuze, i-am adus la granița cu Moldova, au trecut frontiera pe jos și s-au mutat în autobuze din România. Mulți sunt încă acolo. Lucescu a găzduit mulți refugiați, nu doar acasă, ci și la rude. S-a dovedit a fi un adevărat patriot al Ucrainei.", a continuat povestea Igor Surkis, conform aceleiași surse.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 5 ORE
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
ACUM 5 ORE