Ajutată de rezultatele înregistrate în celelalte grupe (Serbia a învins clar Rusia, scor 5-0), selecționata pregătită de Mirel Rădoi avea nevoie de o remiză la Belfast, împotriva Irlandei de Nord, pentru a urca în urna a doua la tragerea la sorți a preliminariilor pentru CM 2022. Nord-irlandezii au deschis scorul prin Boyce ('56), însă după un schimb superb de pase între Marin și Tănase, Bicfalvi (intrat pe teren în minutul 74) avea să înscrie golul egalării ('81).
A fost 1-1, iar "tricolorii" au terminat grupa de Liga Națiunilor pe poziția a treia, după Austria și Norvegia. Tragerea la sorți va avea loc la 7 decembrie 2020. Preliminariile Cupei Mondiale vor începe în martie 2021.

Mirel Rădoi și-a decis viitorul. Ce spune despre plecarea la Craiova

Fotbal
Noi detalii despre negocierile pentru postul de selecționer! Care sunt cerințele Federației
18/01/2022 LA 03:18
”Eu am contract cu FRF pentru următoarea campanie, dacă ei nu vor mai dori să mai continue cu mine vom discuta. Din punctul meu de vedere totul este clar. Nu am declarat niciodată că plec în altă parte. Am terminat în urna 2 valorică. Ăsta a fost obiectivul. Ne-am atins obiectivul. Păcat că nu am terminat mult mai sus. Ajungerea în urna 2 valorică este o performanță, nu poate fi de neglijat un astfel de obiectiv”, a declarat Mirel Rădoi la Pro X.
”Am întâmpinat ceva probleme, am început ezitant repriza a doua. Mă bucur că am avut reacție. Nu ne-am îndeplinit obiectivul, de a termina pe locul 1 în grupă, dar mă bucur că am ajuns în urna 2 valorică. Ei nu mai aveau nimic de pierdut, voiau să înceapă pozitiv noua campanie. Nu au avut nimic de pierdut. Le am zis băieților să ținem de rezultat, în ultimele 4-5 minute, pentru a putea să ne calificăm în urna 2 valorică.
Era important pentru noi să câștigăm, dar mă bucur că am reușit să ajungem în urna 2. Dacă nu mai speram nu mai eram azi în fața dumneavoastră, după înfrângerile din octombrie. Ușa naționalei rămâne deschisă doar prin prizma evoluțiilor lor. Mă bucur că au apărut realizări personale la nivel de meci. M-a mulțumit prima repriză. În a doua am început ezitant, dar am schimbat sistemul de joc și am revenit. Mă bucur că am reușit să ne păstrăm calmul și echipa a avut reacție într-o situație dificilă”, a mai spus Rădoi.
Rezultatele înregistrate în Divizia B, Grupa 1
  • Austria vs Norvegia 1-1. Au marcat: Grbic '90+4 / Zahid '61
  • Irlanda de Nord vs România 1-1. Au marcat: Boyce '56 / Bicfalvi '81
Clasament final:
  • 1. Austria (9-6) 13
  • 2. Norvegia (12-7) 10
  • 3. România (8-9) 8
  • 4. Irlanda de Nord (4-11) 2
Irlanda de Nord – România, echipele de start:
  • Irlanda de Nord: Peacock-Farrell – Ballard, J.Evans, Cathcart – Kennedy (Lewis '66), McNair, Smith (Galbraith '79), McCain, Dallas – Magennis (McLaughlin '79), Boyce (Washington '66). Selecționer: Ian Baraclough
  • România: Tătărușanu – Nedelcearu, I. Cristea, Toșca (Bicfalvi '74) – Crețu (Mogoș '64), R. Marin, Nistor, Camora – Man (Maxim '64), Alibec (Băluță '87), Fl. Tănase (Ganea '87). Selecționer: Mirel Rădoi
Fotbal
Edi Iordănescu, în pole-position să preia naționala României: "Au fost mai multe contacte!"
13/01/2022 LA 19:34
Fotbal
Ladislau Boloni s-a decis în legătură cu oferta FRF! Ce are de gând antrenorul
13/01/2022 LA 07:28