Cu ceva mai mult de o lună înaintea începerii unui nou sezon în MLS, Thierry Henry a decis să demisioneze de la formația canadiană Montreal Impact. Fostul mare atacant francez preluase echipa în noiembrie 2019, iar în sezonul precedent a reușit să o califice în play-off după o pauză de 4 ani, unde a pierdut însă în prima rundă cu 2-1 în fața celor de la New England Revolution.
Decizia lui Henry nu a fost luată din considerente sportive, ci a venit ca urmare perioadei grele care l-ar fi ținut din nou departe de familie. În 2020, cei de la Montreal au fost obligați să stea în Statele Unite pe tot parcursul sezonului, lucru care urma să se întâmple și în acest an.
La Liga
Thierry Henry, "înțepat" de un fost coechipier celebru: "Cu siguranță nu era de nivel meu"
29/10/2022 LA 12:48

Thierry Henry și-a anuțat plecarea de la Montreal Impact

Francezul și-a motivat decizia prin intermediul unei scrisori emoționante postate pe conturile de socializare, el menționând că se va întoarce la Londra împreună cu familia sa.
"Cu inima îndoită scriu acest mesaj. Ultimul an a fost unul extrem de dificil pentru mine personal. Datorită pandemiei mondiale, nu am putut să-mi văd copiii. Din păcate, datorită restricțiilor în curs și a faptului că va trebui să ne relocăm din nou în SUA pentru câteva luni (cel puțin), acest an nu va fi diferit.
Despărțirea este o problemă prea mare pentru mine și copiii mei. Prin urmare, cu multă tristețe trebuie să iau decizia de a mă întoarce la Londra și de a părăsi CF Montral. Aș dori să mulțumesc fanilor, jucătorilor și întregului staff al acestui club care m-au făcut să mă simt atât de binevenit.
De asemenea, aș dori să le mulțumesc lui Kevin Gilmore, Olivier Renard și desigur lui Joey și întregii familii Saputo pentru că mi-au oferit această oportunitate minunată. Am avut un an fantasticîmpreunăși săatingem playoff-ul cu acest grup a fost o experiență pe care nu o voi uita niciodată. Vă mulțumesc tuturor pentru cămi-ați fost alaturi în această călătorie și vă doresc mult succes pe viitor.", a scris Henry pe contul personal de Facebook.
Cu puțin timp în urmă, presa engleză a scris că Thierry Henry este pe lista celor de la Bournemouth. Formația din Championship chiar le-ar fi cerut acceptul canadienilor de la Montreal de a discuta cu Henry, dar în cele din urmă nimic nu s-a materializat, iar "cireșele" sunt în continuare sub conducerea interimarului Jonathan Woodgate.
La Liga
Dezastrul de la Barcelona, analizat de Thierry Henry. Care este opinia fostului mare fotbalist
27/10/2022 LA 16:27
Premier League
Todd Boehly nu e susținut de nimeni! Carragher și Henry nu sunt de acord cu propunerile americanului
15/09/2022 LA 07:43