Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alex Mățan, performanță remarcabilă în MLS! Columbus Crew a devenit campioana Conferinței de Est

Eurosport
DeEurosport

Publicat 04/12/2023 la 09:57 GMT+2

Alexandru Mățan a fost protagonist în finala Conferinței de Est din MLS, disputată între FC Cincinnati și Columbus Crew. Echipa fostului internațional de tineret a câștigat o luptă dramatică și se va lupta pentru titlul suprem din SUA, împotriva celor de la LA FC.

Columbus Crew, Twitter

Credit imagine: Eurosport

Articol scris de Daniel Kerekes
Fostul jucător de la Farul Constanța și Rapid a fost titular și a evoluat 110 minute, până să fie înlocuit cu Kevin Molino. Până atunci, mijlocașul de 24 de ani a avut o prestație solidă, completând 92% dintre pasele încercate.
Columbus s-a văzut condusă încă din minutul 13, când Brandon Vazquez a finalizat o fază care a porint dintr-o greșeală a defensivei adverse. Cincinnati și-a dublat avantajul în prelungirile primei reprize, când MVP-ul sezonului din MLS, Luciano Acosta, a transformat cu eleganță o lovitură liberă.
Echipa din Ohio a reușit să egaleze în ultimul sfert de oră al timpului regulamentar, primul gol a fost marcat de un fundaș advers. Alvas Powell a marcat în propria poartă după ce atacantul Christian Ramirez a sărit peste centrarea venită din flancul drept.
Columbus a reușit să egaleze în minutul 86, prin Diego Rossi, care a finalizat din interiorul careului o fază de pase succesive ale echipei antrenate de Wilfred Nancy. "Pasa decisivă" a venit din piciorul fundașului advers, Yerson Mosquera, care a încercat să-l deposedeze pe Cucho Hernandez.
Golul victoriei a fost marcat de Christian Ramirez în minutul 115, după ce același Cucho a recentrat perfect în fața porți pentru colegul său din ofensivă, care a îndeplinit o simplă formalitate cu poarta goală. Astfel, Columbus Crew a devenit campioana Conferinței de Est și va disputa marea finală MLS în compania celor de la Los Angeles FC.
Citește și:

Mățan, sezon de neuitat în America

Mijlocașul crescut la academia lui Gheorghe Hagi a făcut cel mai bun sezon al său de când a traversat Atlanticul pentru a juca în MLS. Mățan a evoluat în 39 de meciuri în toate competițiile pentru echipa de care aparține din martie 2021. Acesta a înscris 3 goluri și a pasat decisiv de 11 ori în sezonul 2023.
Alexandru Mățan a ajuns la Columbus Crew în urmă cu aproape 3 ani, când americanii plăteau 1, 5 milioane de euro pentru serviciile tânărului fotbalist de la Viitorul Constanța. De atunci, acesta a fost împrumutat la începutul sezonului trecut la Rapid, timp de 6 luni.
Fost internațional de tineret, Mățan nu a fost convocat până acum la echipa națională a României, dar dacă acesta își va continua prestațiile solide și va fi decisiv pentru echipa sa, Edi Iordănescu ar putea să-l ia în considerare pentru meciurile amicale din martie.
Marea finală MLS Cup dintre Columbus Crew și LA FC va avea loc chiar pe terenul echipei lui Mățan, pe 9 decembrie, de la ora României 23:00.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo