Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii vor să profite de transferul lui Messi la Inter Miami! Competiția pe care vor să o creeze pentru el

Eurosport
DeEurosport

Publicat 17/08/2023 la 14:57 GMT+3

Sosirea starului argentinian Lionel Messi la Inter Miami a generat o adevărată revoluție în Major League Soccer (MLS), iar confederațiile de pe continentul american vor să profite la rândul lor de prezența celui mai bun fotbalist al planetei.

Traf auch vom Punkt: Lionel Messi

Credit imagine: SID

Potrivit postului argentinian de televiziune TyC Sports, președintele Confederației sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, dorește să înființeze un nou turneu, împreună cu Confederația din America de Nord, America Centrală și Caraibe (CONCACAF), existând în prezent discuții în acest sens între responsabilii celor două organizații.
Inițial, s-a luat în calcul invitarea echipei Inter Miami la Copa Libertadores, cea mai importantă competiție la nivel de club din America de Sud, însă acest lucru nu este posibil din cauza regulamentului în vigoare.
În aceste condiții, cea mai bună variantă luată în calcul este înființarea unui nou turneu, la care să fie invitate cluburile campioane din Liga mexicană, Leagues Cup (în care Inter Miami va disputa sâmbătă finala cu formația Nashville FC), Copa Libertadores și Copa Sudamericana.
Prima ediție a acestui nou turneu ar urma să se dispute în ianuarie 2024, potrivit sursei citate.
Lionel Messi, septuplu câștigător al Balonului de Aur, a marcat nouă goluri în șase meciuri disputate sub culorile echipei Inter Miami, cu care a semnat în această vară, după expirarea contractului său cu Paris Saint-Germain.
Gruparea din Florida a obținut șase victorii consecutive de la sosirea căpitanului selecționatei Argentinei, în condițiile în care era cea mai slabă echipă din Major League Soccer înaintea startului Leagues Cup, ocupând ultimul loc în Conferința de Est.
Sursa: AGERPRES
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo