Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wayne Rooney, lecție de umanitate! Antrenorul lui DC United a schimbat un jucător, după un scandal rasist

Eurosport
DeEurosport

Publicat 19/09/2022 la 15:49 GMT+3

Wayne Rooney a fost nevoit să gestioneze un moment mai puțin plăcut la meciul echipei sale. Tehnicianul lui DC United s-a văzut nevoit să ia o decizie după ce un jucător din echipa lui a fost acuzat de rasism.

Wayne Rooney

Credit imagine: Imago

Articol scris de Dani Morar
Victoria lui Inter Miami în fața celor de la DC United a fost umbrită de un scandal de rasism. Phil Neville, antrenorul lui Inter, a vrut să scoată echipa de pe teren și să nu mai încheie meciul.
Damion Lowe, internațional jamaican, a fost victima unor presupuse insulte lansate de Taxi Fountas. Jucătorul lui DC United a fost schimbat imediat de către Wayne Rooney, tocmai pentru ca situația să nu degenereze. Fostul internațional englez a acționat foarte repede și cât se poate de normal într-o asemenea situație.
Fountas este principalul marcator al celor de la DC United în aceste sezon, însă felul în care Rooney a gestionat situația a adus doar cuvinte de laudă la adresa tehnicianului. Cei doi antrenori, foști colegi în naționala Angliei, au purtat o discuție la finalul meciului chiar pe teren. Neville a lăudat și el gestul lui Rooney, imediat după încheierea partidei.
DC United a pierdut meciul cu 2-3 și se află pe ultima poziție în MLS. 7 puncte îl despart pe Rooney și compania de următoarea clasată, astfel că echipa sa pare condamnată. Inter Miami este pe locul 7, ultimul care duce în play-off-ul pentru cucerirea titlului.
Citește și:

Phil Neville condamnă comportamentul lui Fountas

Neville s-a declarat extrem de deranjat de gestul făcut de către Fountas pe teren. Jucătorul grec ar fi folosit cuvinte rasiste împotriva adversarilor săi, lucru de nepermis.
"Aș fi vrut să ieșim de pe teren pentru a lua atitudine împotriva comportamentelor de acest gen. Întotdeauna l-am știut pe Rooney ca un jucător de clasă, iar duminică a demonstrat din nou acest lucru, gestul său făcând mai mult decât orice gol marcat vreodată. Trebuie să rezolvăm această problemă, care a mai avut loc și în trecut. Suntem un club care este mândru de diversitatea jucătorilor, iar suporterii noștri nu vor permite astfel de incidente. Rasismul nu ar trebui să existe nici pe teren, nici în societate. A fost folosit cel mai prost cuvânt într-o societate normală", a spus Neville după meci, conform The Mirror.
Wayne Rooney nu a dorit să comenteze prea mult asupra subiectului, spunând doar că au existat plângeri, iar Comisia de disciplină va analiza cazul și va lua o decizie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo