Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Știrile dimineții: Mățan, campion în MLS cu Columbus Crew! Mesajul lui David Popovici după calificarea în a treia finală

Bianca Dumitru

Actualizat 10/12/2023 la 08:46 GMT+2

Știrile dimineții: Alex Mățan este campion în MLS, după ce echipa sa, Columbus Crew, a câștigat cu scorul de 2-1 finala disputată, pe teren propriu, contra celor de la Los Angeles FC. David Popovici a vorbit despre cum se simte după ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber. În plus, la meciul dintre Rapid și FC Voluntari s-a stabilit un record negativ de audiență.

Alex Mățan (Columbus Crew), campion în MLS

Credit imagine: Twitter

În fiecare dimineață, la prima oră, Eurosport.ro face o scurtă revistă a presei, pentru a vă oferi cele mai interesante și proaspete informații din sport.

1. Alex Mățan, campion în MLS cu Columbus Crew

Columbus Crew a învins-o aseară, pe teren propriu, pe Los Angeles FC, scor 2-1, în finala din acest sezon de MLS. Echipa la care este legitimat Alex Mățan a devenit, astfel, campioana Statelor Unite ale Americii.
Românul a fost integralist aseară și a avut o prestație bună. De altfel, el este unul dintre jucătorii de bază din lotul lui Wilfried Nancy, fiind titular în majoritatea partidelor. În 37 de meciuri jucate în acest sezon, Mățan a dat două goluri și 11 pase decisive.
De-a lungul play-off-ului din MLS, în care s-au calificat de pe locul 3 al clasamentului Conferinței de Est, cei de la Columbus Crew au trecut de Atlanta Utd (2-1), Orlando City (0-2) și Cincinnati (2-3), în semifinale având nevoie de prelungiri pentru a obține calificarea în ultimul act.
Aseară, în finala cu Los Angeles FC, golurile victoriei au fost marcate în prima repriză, în interval de doar 4 minute, de Cucho, din penalty, și Yeboah, după o pasă a lui Meineche, în timp ce pentru oaspeți a înscris Bouanga, în minutul 74.
Citește și:

2. Mesajul lui David Popovici după calificarea în finală la 100 m liber

David Popovici a intrat de 3 ori în bazin sâmbătă, când a luat startul în serii și semifinale la 100 de metri liber și a concurat și în finala probei de 200 de metri liber, pe care a pierdut-o, clasându-se pe locul 4, după ce a oprit cronometrul la 1:41,52, un timp mai bun ca în semifinale, dar insuficient pentru o medalie.
După ce s-a calificat în finala probei de 100 de metri liber, sportivul a vorbit despre programul încărcat al competiției de la Otopeni, dezvăluind cum se simte și ce înseamnă pentru el prezența la aceste Europene în bazin scurt.
"A fost un program foarte încărcat. Acum mi-am dat seama că nici nu am apucat să mă uit la a doua semifinală, dar m-am calificat automat, pentru că am ieșit al doilea din serie. Program foarte încărcat, greu, dar un antrenament foarte bun pentru concursurile care o să vină și cele foarte importante pentru mine.
Mă simt bine, mă simt decent. Nu cred că e bine să te simți prea bine, că după ți se poate întâmpla ceva rău. Mă simt binișor, decent. Asta e starea mea cea mai bună.
Sunt curios cum o să decurgă proba de mâine, mi-aș fi dorit să fie și Patrick. Dacă despre mine se zice că sunt tânăr și mic, el e și mai mic, și mai tânăr. Și e bun, e bun rău de tot", a declarat David Popovici, potrivit AS.ro.

3. Record negativ în Giulești la meciul Rapid - FC Voluntari

Rapid a fost învinsă aseară, pe teren propriu, de FC Voluntari, scor 1-2, într-un meci contând pentru a 19-a etapă a SuperLigii. Giuleștenii au ajuns la două eșecuri consecutive, pe teren propriu, în campionat, iar lucrul ăsta îi nemulțumește pe fani.
De altfel, suporterii și-au exprimat deja supărarea pentru eliminarea din Cupa României. Astfel, aseară, la meciul cu FC Voluntari, Rapid a înregistrat cea mai mică audiență pe noul stadion din Giulești.
Conform cifrelor oficiale, în tribune s-au aflat doar 5.934 de persoane, acesta fiind cel mai mic număr de spectatori înregistrat din primăvara anului trecut și până acum.
Înaintea partidei de aseară, recordul negativ de audiență se înregistrase în februarie 2023, tot la un meci cu FC Voluntari, când pe Giulești au fost 7.123 de persoane. În acest sezon, Rapid a avut, în medie, în tribune la meciurile de pe teren propriu, aproape 12.000 de spectatori.
Nemulțumirea din acest moment a fanilor s-a făcut și auzită aseară, când suporterii au început să huiduie după ce ilfovenii au marcat golul de 0-2. De-a lungul partidei, aceștia au afișat și bannere cu mesaje dure, cum ar fi "Rușine să vă fie" sau "Peluza noastră nu tolerează mercenarii".
Rapid, care nu a mai câștigat niciun meci de la derby-ul cu FCSB, se află acum pe locul 4 în clasamentul SuperLigii, cu 31 de puncte. Până la finalul acestui an, giuleștenii vor mai juca în deplasare cu Petrolul Ploiești și Farul Constanța.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol