Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

MLS 2024 | Câte echipe și-au schimbat antrenorul în iarnă? Cel mai longeviv are peste 14 ani pe bancă

Dani Morar

Publicat 20/02/2024 la 11:46 GMT+2

Sezonul din Major League Soccer începe în această săptămână cu partida dintre Inter Miami și Real Salt Lake. 8 echipe și-au schimbat antrenorii în pauza dintre sezonul 2023 și sezonul 2024, în timp ce cel mai longeviv tehnician are peste 14 ani pe banca celor de la Sporting Kansas City.

Inter-Miami-Trainer Tata Martino (l.) und sein größter Star Lionel Messi

Credit imagine: Getty Images

MLS 2024 va începe pe 22 februarie, cu Columbus Crew din postura de campioană. Echipa lui Alexandu Mățan încearcă să-și apere titlul cucerit în 2023, dar mulți speră că Inter Miami-ul lui Messi poate emite pretenții la trofeu. Asta mai ales după ce alături de argentinian a sosit și Luis Suarez, acolo aflându-se deja Jordi Alba și Sergio Busquets, toți foști la Barcelona.
În pauza dintre cele două sezoane, 8 echipe și-au schimbat antrenorii. Mai jos se află lista cu toate cele 8 formații și noii lor tehnicieni:
  • CF Montreal – Laurent Courtois
  • DC United – Troy Lesesne
  • Portland Timbers – Phil Neville
  • New England Revolution – Caleb Porter
  • Minnesota United – Cameron Knowles
  • Charlotte FC – Dean Smith
  • New York Red Bulls – Sandro Schwarz
  • Colorado Rapids – Chris Armas.
Peter Vermes este cel mai longeviv antrenor din Major League Soccer, având peste 14 ani pe banca celor de la Sporting Kansas City. El a câștigat 4 trofee majore ca manager, ocupând locul 2 în clasamentul all time al tehnicienilor din MLS.
Gerardo Tata Martino se află pe banca celor de la Inter Miami din sezonul trecut, iar anul acesta va încerca să aducă și primul trofeu din istoria clubului. Gruparea patronată de David Beckham este favorita bookmarkerilor, cu cote cuprinse între 2,25 și 3.
Citește și:

Începe noul sezon din MLS

Sezonul regular din MLS va începe pe 22 februarie și se va derula până pe 19 octombrie 2024. Vor urma apoi partidele din play-off, începându-se cu faza 16-imilor, urmând ca marea finală să se dispute pe 7 decembrie.
Sezonul se va întrerupe în vară pentru Leagues Cup, un turneu eliminatoriu la care iau parte echipe din MLS și prima ligă mexicană. Competiția se va desfășura între 26 iulie și 25 august, iar Inter Miami va încerca să-și apere titlul cucerit în premieră anul trecut, după finala decisă la penalty-uri cu Nashville.
În MLS, fiecare dintre echipe va disputa un număr de 34 de partide în sezonul regular (17 acasă și 17 în deplasare). Majoritatea vor avea loc sâmbăta și miercurea, cu începere de la ora locală 19:30.
Campioana Columbus Crew, la care evoluează românul Alexandru Mățan, va debuta pe 24 februarie, acasă cu Atlanta United. FC Dallas, care l-a transferat recent pe internaționalul român Enes Sali, va juca primul meci acasă, pe 24 februarie, cu San Jose Earthquakes.
Competiția se va încheia la finalul anului, cu un play-off organizat între cele mai bune echipe din Conferința de Est și Conferința de Vest. În regulament au apărut și câteva reguli noi, iar toate formațiile par pregătite pentru noul an.
Valoarea campionatului a crescut la 1,18 miliarde de euro, iar Leo Messi rămâne cel mai valoros fotbalist din America, cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo