Fratele lor Lys Gomis, de asemenea portar, a fost în lotul Senegalului pentru CAN 2015. Lys, care are 32 de ani şi a agăţat ghetele în cui din cauza unei accidentări, a fost jucătorul lui ACS Poli Timişoara în a doua jumătate a sezonului 2015-2016.
Lys şi Alfred, care are 28 de ani, s-au născut în localitatea Ziguinchor din Senegal, nu departe de graniţa cu Guineea-Bissau. Maurice s-a născut la Cuneo, în nordul Italiei, unde tatăl lor Charles găsise de lucru. Toţi trei şi-au început cariera la centrul de juniori al clubului Torino FC.
Alfred a fost convocat la naţionala Under-20 a Italiei, dar nu a apucat să debuteze pentru aceasta şi ales să evolueze pentru Senegal. Cu prima reprezentativă a Senegalului, el a participat la Cupa Mondială 2018 şi CAN 2019, unde a fost titular după accidentarea lui Edouard Mendy şi a ajutat naţionala să ajungă în finala competiţiei.
Ligue 1
Încă un indiciu că Mbappe va pleca la Real! PSG a pus ochii pe 3 fotbaliști care să-i ia locul
ACUM 16 ORE
Alfred a adunat multe meciuri în Serie A şi Ligue 1, iar acum este titular la Rennes, una din echipele importante din Hexagon.
CITEȘTE ȘI:
LUKAKU SE CERE ÎNAPOI LA INTER, FANII NERAZZURRILOR NU L-AU IERTAT. BANNERUL CARE SPUNE TOT DESPRE RELAȚIA DINTRE PĂRȚI

Primul caz de frați care vor juca pentru naționale diferite la Cupa Africii

Maurice, 24 de ani, a fost considerat o speranţă când era la Torino, însă nu a reuşit să se impună şi a ajuns în Serie C, după care a jucat la echipe din Albania şi Cipru. El a luat naţionalitatea mamei sale, originară din Guineea-Bissau, iar în septembrie a fost convocat în premieră la reprezentativa acestei ţări pentru meciuri din preliminariile CM 2022.
Este primul caz de fraţi ce reprezintă două ţări diferite la aceaşi ediţie a CAN, dar s-a mai întâmplat să existe fraţi care joacă pentru ţări diferite.
Paul Pogba, campion mondial cu naţionala Franţei, are doi fraţi care joacă pentru Guineea. Florentin, fratele mai mare, a fost convocat pentru CAN 2022, însă a fost nevoit să declare forfait din cauza unei accidentări.
La CM 2010 din Africa de Sud, fraţii vitregi Jerome şi Kevin-Prince Boateng au fost adversari în meciul Germania - Ghana.
Sursa: Agerpres
Premier League
Ten Hag a întocmit o listă de 4 super fotbaliști, dintre care se va alege înlocuitorul lui Pogba
11/05/2022 LA 17:51
Fotbal
Cine se va ocupa de Haaland&Co după moartea lui Raiola! Starul așteptat să se implice în afacere
02/05/2022 LA 04:55