FCSB nu mai reușește de ani buni să facă performanță chiar dacă evoluează într-o competiție extrem de slabă, care va avea în acest sezon o singură reprezentantă în Europa: CFR, în grupele Conference League, a treia competiție ca valoare de pe bătrânul continent.
Totuși, roș-albaștrii au reușit într-un mod total bizar să vândă în ultima decadă pe sume incredibile fotbaliștii din lot. La asta au contribuit fără doar și poate performanțele europene (eliminarea lui Ajax și dubla de la egal la egal cu Chelsea, din 2013), însă exporturile au continuat și după acel sezon magic pe prețuri mult peste cota de piață a jucătorilor.
Spre exemplu, Man a fost vândut la Parma cu 13 milioane de euro, în condițiile în care era cotat la doar 6,5 milioane de euro. Același lucru se întâmplă acum cu Moruțan, care ajunge la Galatasaray pe o sumă (5,5 milioane de euro) care nu se justifică dacă ne uităm la prestațiile mijlocașului cotat la doar 2,8 milioane de euro.
Fotbal
Rădoi a anunțat convocările preliminare pentru dubla cu Germania și Armenia. Revenire după 2 ani
ACUM 6 ORE

FCSB a câștigat peste 70 de milioane de euro din transferuri, în 10 ani

Departe de a fi un model din punct de vedere sportiv, FCSB a câștigat enorm din vânzările din ultimul deceniu și, dacă banii respectivi ar fi fost reinvestiți cu cap, cu siguranță că acum puteam vorbi de o forță în Europa de Est, nu de o echipă care nu a mai cucerit titlul de 6 ani.
Cele mai scumpe transferuri realizate de FCSB în ultimul deceniu
1. Dennis Man (Parma) - 13 milioane de euro
2. Nicolae Stanciu (Anderlecht) - 9,7 milioane de euro
3. Vlad Chiricheș (Tottenham) - 9,5 milioane de euro
4. Florin Gardoș (Southampton) - 6,8 milioane de euro
5. Olimpiu Moruțan (Galatasaray) - 5,5 milioane de euro
6. Bogdan Stancu (Galatasaray) - 5 milioane de euro
7. Alex Chipciu (Anderlecht) - 3 milioane de euro
8. Constantin Budescu (Al Shabab) - 2.5 milioane de euro
9. Claudiu Keșeru (Al Gharafa) - 2,4 milioane de euro
10. Mihai Pintilii (Al Hilal) - 2,4 milioane de euro
11. Raul Rusescu (Sevilla) - 2,2 milioane de euro
12. Romario Benzar (Lecce) - 2 milioane de euro
Fernando Varela, Denis Alibec, Florin Niță, Alex Bourceanu, Fernando Boldrin, Cristi Tănase, Alin Toșca sau Jugurtha Hamroun sunt alți fotbaliști plecați de la FCSB în ultimul deceniu, în schimbul cărora s-au obținut mai mult de 1 milion de euro.
La un calcul scurt, roș-albaștrii au obținut în ultimul deceniu mai mult de 70 de milioane de euro din transferurile de jucători.
La capitolul veniri, un singur jucător a costat mai mult de 2,5 milioane de euro: Florinel Coman. Totuși, FCSB a investit de departe cel mai mult din Liga 1 în ultimii 10 ani, aducând nu mai puțin de 13 jucători pentru mai mult de 1 milion de euro.
UEFA Europa Conference League
Petrescu îl critică pe Șumudică, după Jablonec-CFR 1-0: "Nu eu am făcut pregătirea și transferurile"
ACUM 19 ORE
Ligue 1
Planul lui PSG: Dacă banii nu funcţionează pentru Mbappe, vor funcţiona pentru Haaland
15/09/2021 LA 13:56