Julian Nagelsmann a câștigat Bundesliga la primul său sezon pe banca lui Bayern, dar acest trofeu nu reprezintă neapărat o mare realizare. Bayern își propune an de an câștigarea Champions League, iar eșecul cu Villarreal din acest an a fost digerat cu greu în Bavaria.
Obiectivul va rămâne același și în stagiunea viitoare, dar Nagelsmann consideră că are nevoie de întăriri, pe lângă păstrarea jucătorilor cheie pe care îi are la dispoziție. Șefii bavarezilor s-au mișcat foarte lent în acest sens, iar acest lucru a creat o mare tensiune între antrenor și board-ul de pe Allian Arena.
Citește și:
Fotbal
A început oficial perioada de mercato! Cele mai tari mutări care pot avea loc pe bani puțini
IERI LA 09:39

Nagelsmann e nemulțumit de conducerea lui Bayern Munchen

Conform publicației Munchen TZ, Nagelsmann are o relație extrem de rece cu Hasan Salihamidzic, Directorul Sportiv al echipei. Conflictul dintre cei doi a început în momentul în care Niklas Sule a decis să nu-și prelungească înțelegerea scadentă la finalul acestui sezon și să semneze cu Borussia Dortmund din postura de jucător liber.
Nagelsmann ar fi transmis de atunci conducerii că are nevoie de un alt fundaș central pentru sezonul viitor și a considerat că Nico Schlotterbeck este varianta ideală. Oficialii lui Bayern nu s-au grăbit să înceapă demersurile pentru a-l lua pe jucătorul lui Freiburg, iar acesta a fost acontat de Dortmund, care va plăti pentru el 20 de milioane de €.
Acest lucru l-a scos din sărite pe Nagelsmann, iar Salihamidzic este considerat principalul vinovat pentru ratarea acelui transfer. În acest moment, Nagelsmann îi are la disoziție ca fundași centrali pe Dayot Upamecano, Lucas Hernandez, Tanguy Nianzou și Benjamin Pavard, acesta din urmă fiind de meserie fundaș dreapta.
Un alt motiv care a contribuit la tensiunea dintre antrenor și conducere e faptul că mai mulți jucători importanți sunt pe picior de plecare. Cel mai cunoscut caz este cel al lui Robert Lewandowski, dar Serge Gnabry este un alt jucător aflat în aceeași situație. Nagelsmann consideră că șefii au demarat târziu negicierile cu cei doi fotbaliști pentru prelungirea contractelor și de aceea s-a ajuns în situația actuală, când ei refuză se semneze noi acorduri și sunt tentați să dea curs unor alte oferte.
În privința achizițiilor, Bayern a perfectat deja transferul lui Noussair Mazraoui, dar Nagelsmann ar vrea ca șefii clubului să fie mult mai activi în această perioadă și să-i pună la dispoziție și alți fotbaliști care să aducă un plus echipei în sezonul viitor.
Liga
FC Barcelona a făcut rost de bani pentru Lewandowski! Catalanii, tun de peste 200 de milioane de €
IERI LA 13:43
Bundesliga
Bayern, de neînduplecat! Bavarezii au refuzat și a doua ofertă a Barcelonei pentru Lewandowski
IERI LA 12:17