Tottenham. Arsenal. Aston Villa. Acestea au fost adversarele celor de la Liverpool într-un interval de doar o săptămână. În primul meci, echipa lui Jurgen Klopp a câștigat după ce a fost condusă încă din primul minut al partidei. În Cupa Ligii, Liverpool a fost condusă cu 3-1, 4-2 și 5-4, însă a reușit să câștige la penalty-uri după ce Origi a egalat a 3-a oară în minutul 90+5. Cu Aston Villa, Liverpool a obținut cele 3 puncte deși era condusă cu 1-0 în minutul 87.
"Mentalitate gigantică" au spus fanii lui Liverpool și analiștii britanici după fiecare din această victorie. Însă acesta nu este unicul secret al liderului din Premier League. Liverpool reușește să câștige în ultimele minute de joc puncte prețioase pentru că Jurgen Klopp pregătește acest lucru la antrenament, scrie The Athletic.
Liverpool a ajuns la 35 de meciuri câștigate în era Premier League după un gol în prelungirile partidei, cu 10 peste următoarea echipă din acest clasament. În cei 4 ani de la venirea lui Jurgen Klopp au fost 15 victorii obținute după minutul 80 al unui meci, iar 11 dintre acestea după minutul 86, mai mult decât oricare altă echipă din prima ligă engleză.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38

Nimic nu este întâmplător

Jamie Carragher, fostul mare jucător al lui Liverpool, în prezent la Sky Sports, amintea despre victoria obținută de Liverpool în 2010 în fața celor de la Bolton care scotea echipa din zona periculoasă a clasamentului. Antrenor atunci era Roy Hodgson iar acesta a rezistat doar câteva luni. Unul dintre motive era legat de antrenamente: pentru a-i readuce încrederea în propriile forțe lui Fernando Torres, cel care avea să plece 6 luni mai târziu, Hogdson a pregătit la antrenament un exercițiu cu 7 atacanți împotriva a 3 fundași. Astfel, Torres avea mai multe oportunități pentru a înscrie.
La 9 ani distanță, Liverpool este într-o cu totul altă poziție. Echipa se află pe primul loc în Premier League cu 10 victorii și 1 egal în primele 11 etape, este deținătoarea UEFA Champions League. Jurgen Klopp a readus echipa în elită. Iar unul dintre motive este prețul pus pe antrenamente, fiind unul dintre motivele pentru care Divock Origi a devenit prima opțiune în cazul unei înlocuiri a unui jucător ofensiv, luându-i fața lui Shaqiri, motivul pentru care Dejan Lovren a devenit titular după accidentarea lui Joel Matip și nu Joe Gomez, sau motivul pentru care Adam Lallana a devenit principala variantă de rezervă pentru Fabinho pe poziția de mijlocaș defensiv, cu toate că jucătorul adus de la Southampton în 2014 nu mai jucase pe această poziție până în acest sezon.
Jurnalistul Simon Hughes de la The Athletic dezvăluie că inclusiv revenirile lui Liverpool din ultima săptămână pot fi explicate prin ceea ce se întâmplă la antrenamente. Dacă Hogdson încerca să facă antrenamentul mai ușor, Jurgen Klopp crește enorm nivelul de dificultate pentru jucătorii săi. Mai exact, în anumite zile la antrenament au loc meciuri școală între jucătorii ofensivi și cei defensivi, cu două avantaje importante pentru cei din a doua categorie: aceștia sunt 11, spre deosebire de 9 jucători adversari, iar scorul este 3-1. Astfel, jucătorii ofensivi trebuie să revină dintr-o situație extrem de complicată iar un gol nu este suficient.
"Mentalitatea noastră a fost fantastică. Conduși cu 1-0 am continuat să credem. Am ratat ocazii, dar am încercat, am încercat și apoi iar am încercat" a spus după partidă Sadio Mane, cel care a pasat la golul egalizator al lui Andy Robertson înainte să înscrie în prelungiri golul victoriei.

Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.

Cupa Mondială FIFA
Anglia a avut un debut de vis în Qatar, dar Carragher e impresionat de jucătorul unei alte naționale
24/11/2022 LA 14:15
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14