Federațiile de fotbal din Danemarca și Norvegia s-au alăturat grupului de țări care nu vor să mai joace contra selecționatei Rusiei, atât timp cât va continua invazia contra Ucrainei, potrivit Agerpres.
"Stăm umăr la umăr cu celelalte federații care au anunțat că nu vor să mai joace cu Rusia", a declarat Jakob Jensen, șeful federație daneze, care vrea ca Rusia să fie exclusă din toate competițiile sportive internaționale.
Naționala feminină a Danemarcei face parte dintr-o grupă preliminară alături de Rusia pentru calificarea la CM 2023, iar un meci la nivel de Under-19 este programat de asemenea în Rusia.
International friendlies
Eriksen a revenit cu gol pe stadionul pe care a fost aproape de moarte! Danezul, primit senzațional
29/03/2022 LA 17:52
Terje Svendsen, președintele federației norvegiene de fotbal, a postat un tweet în care preciza că s-a alăturat Suediei, Poloniei și Cehiei, țări care refuză să mai joace cu naționala rusă.
Polonia urmează să înfrunte Rusia în prima fază a barajului din martie, pentru CM 2022, iar învingătoarea din acest meci va întâlni apoi Suedia sau Cehia, într-un joc decisiv pentru un bilet la turneul final din Qatar.
FIFA a evitat deocamdată să excludă Rusia din competițiile sale, dar a decis ca meciurile sale să se joace pe stadioane neutre, cu porțile închise, sub drapel neutru și fără intonarea imnului său. UEFA a luat o măsură similară, iar alte federații sportive internaționale au anulat competițiile organizate în Rusia.
Citește și:

Decizia controversată luată de FIFA față de Rusia

Forul mondial a luat o hotărâre controversată, în ciuda faptului că multe națiuni din Europa au cerut suspendarea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial din Qatar. FIFA a decis ca barajele să se joace cu formația lui Karpin, dar sub anumite specificații:
  • Nu se va juca însă pe tărâm rus, meciul/meciurile în care formația lui Karpin trebuia să fie gazdă urmând să aibă loc într-o locație neutră;
  • Numele de Rusia nu va fi folosit, urmând a se utiliza "Football Union of Russia" (RFU);
  • Nu va exista steagul Rusiei și nu li se va cânta imnul jucătorilor.
Polonia a luat deja act de decizia FIFA, pe care o consideră "inacceptabilă". Leșii au anunțat deja că vor refuza să joace în barajul contra Rusiei, în semn de protest pentru invazia Ucrainei.
"Decizia FIFA e total inacceptabilă. Nu suntem interesați să participăm la acest joc al aparențelor. Poziția noastră rămâne intactă: naționala Poloniei NU va JUCA împotriva Rusiei, indiferent care este numele echipei", a spus președintele FRP, Czarek Kulesza.
International friendlies
Eriksen va fi căpitanul Danemarcei la revenirea pe stadionul Parken! "Va fi un meci foarte special"
29/03/2022 LA 05:58
International friendlies
Revenirea "de senzaţie" a lui Christian Eriksen, sărbătorită în Danemarca
27/03/2022 LA 14:45