În urmă cu mai puțin de un an, marile cluburi din Europa au vrut să facă o competiție separată de Champions League, care să le asigure câștiguri mai mari. Presiunile jucătorilor, fanilor și oamenilor implicați în fotbal, din întreaga lume, au dat roade în cele din urmă roade: Super Liga Europeană a fost suspendată, după ce mai multe cluburi fondatoare au ieșit din proiect.
Acum, la inițiativa lui Juventus, Real Madrid și Barcelona, proiectul e din nou pe "rol", iar The Telegraph anunță că un comunicat în acest sens ar putea fi dat publicității chiar azi. Nu se știe încă dacă toate cluburile care au făcut parte din cele 12 "insurgente" din 2021 (AC Milan, Arsenal FC, Atlético de Madrid, Chelsea FC, FC Barcelona, FC Internazionale Milano, Juventus FC, Liverpool FC, Manchester City, Manchester United, Real Madrid CF și Tottenham Hotspur) vor susține din nou ideea, dar cert e că sunt tot mai multe date că se for face eforturi în această direcție.
Liga
Punct final în La Liga. Villarreal prinde UEFA Conference League după succesul de pe Camp Nou
ACUM 2 ORE
CITEȘTE ȘI:
RINAT AHMETOV "A ÎNTORS ARMELE". CE A FĂCUT PATRONUL MILIARDAR AL LUI ȘAHTIOR
Reacția lui Ceferin la posibilitatea ca Super Liga Europei să prindă iar contur
Președintele UEFA, Aleksander Ceferin, e și el la curent cu planurile celor 3 granzi, dar menține un discurs echilibrat. Acesta susține că nu se va opune proiectului, dar că acele cluburi vor trebui să se pregătească de repercusiuni. Fotbaliștii vor fi și ei vizați, în sensul în care nu își vor mai putea reprezenta naționalele.
"Cluburile sunt libere să își creeze propriile competiții, dar nu vor mai juca în nicio competiție sub egida UEFA", a spus Ceferin.
Mai întâi au lansat acea idee care era un nonsens în mijlocul pandemiei. Acum aud că lansează o nouă SuperLigă, în mijlocul unui război. Trebuie să trăiască într-o lume paralelă | Aleksander Ceferin, președinte UEFA
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
ACUM 3 ORE
Premier League
Guardiola, uluit de Liverpool: "N-am văzut în viața mea așa echipă". Pep, gluma anului
ACUM 4 ORE