"Idemo" a fost refrenul favorit al sârbilor aseară, după una dintre cele mai mari victorii din istoria naționalei. Săptămâna trecută, Portugalia părea că are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se califica direct în Qatar: Ronaldo&Co aveau nevoie de 2 puncte, în două meciuri, pentru a termina grupa pe primul loc. Din nefericire pentru lusitani, au scos doar egal în Irlanda, pentru ca duminică, deși au condus cu 1-0 pe Serbia, să fie învinși în prelungiri.
Sârbii au declanșat fiesta la Lisabona, dar sărbătoare a fost și la Belgrad, evident. Poate cel mai cunoscut sportiv din istoria țării, Novak Djokovic, s-a bucurat ca după un Grand Slam câștigat, de la Torino, acolo unde evoluează la Turneul Campionilor.
Liga
Isco a refuzat să se mai încălzească, convins că Ancelotti nu îl bagă. Antrenorul a salvat situația
22/11/2021 LA 10:23

Serbia, o forță în fotbalul Mondial

Mitrovic a fost eroul sârbilor aseară, el aducând victoria în ultimele minute. Ca să înțelegem ce forță are Sebia, trebuie notat că vârful lui Fulham a fost doar rezervă aseară. Asta în condițiile în care are 20 de goluri și pase decisive reușite pentru echipa de club, în 17 meciuri, în acest sezon. Ca o contrapartidă, România a jucat cu Pușcaș titular duminică, deși acesta nu a marcat vreun gol din aprilie.
Djokovic nu a fost singurul care s-a bucurat ca un copil pentru succesul Serbiei. Bastian Schweinsteiger și soția sa, Ana Ivanovic, au urmărit cu sufletul la gură disputa de la Lisabona și au celebrat succesul istoric al formației lui Dragan Stojkovic.
Calificarea Serbiei surprinde într-o anumită măsură, având în vedere forța Portugaliei și desfășurarea grupei, dar trebuie spus că Dragan Stojkovic are o echipă de excepție. Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Dusan Vlahovic (Fiorentina), Dusan Tadic (Ajax) sau Luka Jovic (Real Madrid) sunt vârfurile unei generații fantastice.
Serbia bifează al 4-lea turneu final de Campionat Mondial, de la despărțirea de fosta Yugoslavie. Vecinii noștri au mai fost prezenți la turneele finale din 2006 (Germania), 2010 (Africa de Sud) și 2018 (Serbia), niciodată nereușind să treacă de grupe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Fotbal
Mitrovic, de la "nu învață nimic", la eroul clubului și al naționalei Serbiei. Poveste impresionantă
15/11/2021 LA 09:03
Fotbal
Ronaldo, gesturi violente spre Santos, după ce a ratat calificarea la CM. Anunțul selecționerului
15/11/2021 LA 06:09