"Idemo" a fost refrenul favorit al sârbilor aseară, după una dintre cele mai mari victorii din istoria naționalei. Săptămâna trecută, Portugalia părea că are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a se califica direct în Qatar: Ronaldo&Co aveau nevoie de 2 puncte, în două meciuri, pentru a termina grupa pe primul loc. Din nefericire pentru lusitani, au scos doar egal în Irlanda, pentru ca duminică, deși au condus cu 1-0 pe Serbia, să fie învinși în prelungiri.
Sârbii au declanșat fiesta la Lisabona, dar sărbătoare a fost și la Belgrad, evident. Poate cel mai cunoscut sportiv din istoria țării, Novak Djokovic, s-a bucurat ca după un Grand Slam câștigat, de la Torino, acolo unde evoluează la Turneul Campionilor.
Fotbal
EXCLUSIV | Interviu cu Adrian Avasâlcăi, singurul antrenor român de la Academia lui Chelsea
20/11/2022 LA 06:34

Serbia, o forță în fotbalul Mondial

Mitrovic a fost eroul sârbilor aseară, el aducând victoria în ultimele minute. Ca să înțelegem ce forță are Sebia, trebuie notat că vârful lui Fulham a fost doar rezervă aseară. Asta în condițiile în care are 20 de goluri și pase decisive reușite pentru echipa de club, în 17 meciuri, în acest sezon. Ca o contrapartidă, România a jucat cu Pușcaș titular duminică, deși acesta nu a marcat vreun gol din aprilie.
Djokovic nu a fost singurul care s-a bucurat ca un copil pentru succesul Serbiei. Bastian Schweinsteiger și soția sa, Ana Ivanovic, au urmărit cu sufletul la gură disputa de la Lisabona și au celebrat succesul istoric al formației lui Dragan Stojkovic.
Calificarea Serbiei surprinde într-o anumită măsură, având în vedere forța Portugaliei și desfășurarea grupei, dar trebuie spus că Dragan Stojkovic are o echipă de excepție. Sergej Milinkovic-Savic (Lazio), Dusan Vlahovic (Fiorentina), Dusan Tadic (Ajax) sau Luka Jovic (Real Madrid) sunt vârfurile unei generații fantastice.
Serbia bifează al 4-lea turneu final de Campionat Mondial, de la despărțirea de fosta Yugoslavie. Vecinii noștri au mai fost prezenți la turneele finale din 2006 (Germania), 2010 (Africa de Sud) și 2018 (Serbia), niciodată nereușind să treacă de grupe.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Romanian Liga I
Adi Mutu, după succesul obținut de Rapid la Hermannstadt: "Exact așa cum ne așteptam"
14/10/2022 LA 20:44
Fotbal
Top 20 cei mai scumpi atacanți centrali din istorie. Erling Haaland e doar pe locul 18!
12/10/2022 LA 09:34