Împrumutat în acest sezon la formaţia lui Gerrard, fostul mijlocaş al lui Liverpool va continua şi din sezonul viitor sub comanda lui Stevie G. Atât Barcelona, cât şi Aston Villa au confirmat, joi seară, transferul definitiv al brazilianului la echipa din Birmingham.
Adus pentru 135 de milioane de euro pe Camp Nou, în 2018, Coutinho nu s-a integrat, fiind ulterior împrumutat la Bayern. Deşi a avut prestaţii destul de bune în tricoul bavarezilor, aceştia au decis să nu îl transfere definitiv, preferându-l pe Sane, de la City.
În cele din urmă, în contextul în care nici Xavi nu se baza pe el, mijlocaşul a fost împrumutat la mijlocul acestui sezon la Aston Villa. S-a descurcat excelent în Premier League, iar Gerrard a dorit, normal, să îl păstreze. Iniţial Barcelona a cerut 40 de milioane de euro în schimbul unui transfer definitiv, dar în cele din urmă părţile au bătut palma pentru doar 20 de milioane de euro, cu menţiunea că formaţia blaugrana va mai primi o treime dintr-un viitor transfer. Vorbim de peste 100 de milioane pierdute de gruparea de pe Camp Nou cu jucătorul brazilian, o ultimă gafă pe care Laporta a trebuit să o repare din "moştenirea Bartomeu".
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
ACUM O ORĂ

Gerrard, în al 9-lea cer după ce Coutinho a semnat cu Aston Villa

Steven Gerrard s-a declarat încântat de faptul că îl va avea sub comandă pe fostul său coechipier de la Liverpool şi din vară. Coutinho a semnat o înţelegere pe 4 ani, iar Stevie G e convins că fotbalistul poate reveni la strălucirea din perioada în care evolua pe Anfield.
"Aceasta este o mutare genială pentru Aston Villa. Phil este un model de profesionist și impactul său asupra grupului a fost foarte clar de când ni s-a alăturat, în ianuarie. Prin felul în care se poartă pe teren și în afara terenului, el este, de asemenea, un atu valoros. E un model de urmat pentru jucătorii noștri mai tineri care pot beneficia de experiența lui. Căutăm să construim pentru sezonul viitor, iar prezenţa lui Coutinho e inestimabilă pentru acest obiectiv", a declarat Steven Gerrard după ce s-a confirmat semnarea lui Coutinho.
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
ACUM 5 ORE
Romanian Liga I
Rapid rămâne cu interdicție la transferuri! Giuleștenii, obligați să plătească o sumă imensă
ACUM 5 ORE