Ronald Koeman, în vârstă de 57 de ani, a fost prezentat oficial drept noul antrenor al echipei FC Barcelona. Catalanii au făcut anunțul pe rețelele de socializare de abia azi, deși numirea lui Koeman a fost confirmată încă de ieri de președintele Bartomeu: "Bine ai venit acasă, Ronald Koeman!", se arată în postarea catalanilor.
Acesta va fi prezentat într-o conferință de presă care va avea loc azi, la ora 19:00, ora României. Koeman a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2022. De-a lungul carierei de antrenor, Koeman a fost antrenor secund la Barcelona, între iulie 1998 și decembrie 1999, și principal la Vitesse, Ajax, Benfica, PSV, Valnecia, AZ Alkmaar, Feyenoor, Sounthampont și Everton. Din februarie 2018 a pregătit naționala Olandei.
Fotbal
Ianis Hagi, antrenat de Ronald Koeman? Cine e mare favorit să vină în locul lui Gerrard la Rangers
13/11/2021 LA 11:09

Ronald Koeman, o legendă a Barcelonei

Koeman a jucat pentru Barcelona între 1989 și 1995, o perioadă de șase ani plină de succese. El a cucerit cu catalanii La Liga de patru ori precum și Cupa Spaniei și UEFA Champions League. Koeman a jucat în 350 de meciuri pentru Barcelona și nu ezită niciodată să își declare dragostea pentru clubul spaniol, oriunde ar antrena. Managerul de 57 de ani are chiar numărul de înmatriculare la mașină ”BAR”, ca dovadă a afecțiunii pentru club. El a fost și secundul lui Louis van Gaal între 1998 și 2000 la Barca.
Olandezul a recunoscut întotdeauna că își dorește să devină antrenorul Barcelonei și chiar a confirmat că are o clauză în contractul cu naționala Olandei care îi permite să ajungă la Barcelona după Euro 2020. Una dintre misiunile sale principale la Barcelona va fi să îl convingă pe Messi să rămână la clubul care l-a crescut. Argentinianul a devenit extrem de nemulțumit de situația de la club după un sezon dezamăgitor iar presa spaniolă a informat recent că el chiar a transmis conducerii că dorește să plece.
Liga
6 fotbaliști pe care Ronald Koeman i-a făcut mai buni la Barcelona
10/10/2021 LA 05:28
Liga
Koeman a dezvăluit cel mai greu moment de când a ajuns la Barcelona! Cum a comentat posibila plecare
01/10/2021 LA 11:59