Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bartomeu a confirmat: Ronald Koeman va fi noul antrenor al Barcelonei!

Vlad Dumitrescu

Actualizat 18/08/2020 la 21:59 GMT+3

După ce Barcelona a anunțat ieri demiterea lui Quique Setien, astăzi a venit confirmarea că Ronald Koeman va fi noul antrenor al catalanilor.

Ronald Koeman în Barcelona

Credit imagine: Getty Images

UPDATE. Bartomeu a confirmat numirea lui Ronald Koeman

Președintele Barcelonei, Josep Maria Bartomeu, a confirmat că Ronald Koeman va fi noul antrenor principal al catalanilor.
”Dacă totul va merge conform planului, Koeman va fi noul antrenor al Barcelonei. Pariem pe el datorită experienței sale. El a făcut parte din Dream Team și crede în filosofia noastră. Înainte de pandemie, în ianuarie, Koeman ne-a spus că avea o obligativitate față de echipa națională a Olandei”, a declarat Bartomeu pentru Barca TV.

UPDATE. Quique Setien a fost demis!

Barcelona a anunțat oficial demiterea lui Quique Setien printr-un comunicat pe site-ul oficial al clubului. Catalanii au informat că noul antrenor va fi anunțat oficial în următoarele zile.
”Quique Setien nu mai este antrenorul echipei! Noul antrenor va fi anunțat în următoarele zile ca parte a unei restructurări a primei echipe”, se arată în comunicatul clubului spaniol.
Președintele catalanilor, Josep Maria Bartomeu, a convocat o ședință de urgență luni după înfrângerea dureroasă a Barcelonei cu 8-2 în fața lui Bayern Munchen în sferturile de finală ale UEFA Champions League.
S-a discutat și despre alegerile de vara viitoare, însă cel mai important s-a decis ca Quique Setien să nu mai continue pe banca Barcelonei. El va fi cel mai probabil înlocuit de olandezul Ronald Koeman, conform informațiilor Mundo Deportivo și ale jurnalistului Fabrizio Romano, una dintre cele mai respectate voci în presa sportivă. Acesta va părăsi astfel naționala Olandei pe care a pregătit-o din 2018 până în prezent. Koeman a antrenat și în Premier League, el pregătindu-le în ultimii ani pe Southampton și Everton.
Înainte de ședință, Bartomeu declara: ”Sunt unele decizii pe care le-am luat deja și altele pe care le vom lua în următoarele zile. Vor fi făcute anunțuri începând cu săptămâna viitoare, trebuie să luăm decizii după ce s-au calmat lucrurile”.
Quique Setien a fost numit antrenorul Barcelonei în ianuarie după demiterea lui Ernesto Valverde. Setien a venit direct de pe banca lui Betis însă nu a reușit să câștige titlul și nici UEFA Champions League, mandatul său oprindu-se după înfrângerea istorică în fața lui Bayern.

Ronald Koeman, o legendă a Barcelonei

Koeman a jucat pentru Barcelona între 1989 și 1995, o perioadă de șase ani plină de succese. El a cucerit cu catalanii La Liga de patru ori precum și Cupa Spaniei și UEFA Champions League.
Koeman a jucat în 350 de meciuri pentru Barcelona și nu ezită niciodată să își declare dragostea pentru clubul spaniol, oriunde ar antrena. Managerul de 57 de ani are chiar numărul de înmatriculare la mașină ”BAR”, ca dovadă a afecțiunii pentru club. El a fost și secundul lui Louis van Gaal între 1998 și 2000 la Barca.
Olandezul a recunoscut întotdeauna că își dorește să devină antrenorul Barcelonei și chiar a confirmat că are o clauză în contractul cu naționala Olandei care îi permite să ajungă la Barcelona după Euro 2020.
Una dintre misiunile sale principale la Barcelona va fi să îl convingă pe Messi să rămână la clubul care l-a crescut. Argentinianul a devenit extrem de nemulțumit de situația de la club după un sezon dezamăgitor iar presa spaniolă a informat recent că el chiar a transmis conducerii că dorește să plece.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo