Antrenorul român s-a impus în finala campionatului, scor 2-1, împotriva lui Guangzhou Evergrande, formația pregătită de fostul campion mondial Fabio Cannavaro.
A fost primul titlu cucerit de Jiangsu, în istoria de 62 de ani a clubului. Performanța bifată ieri reprezintă și o reușită personală impresionantă pentru Cosmin Olăroiu. "Oli" a devenit primul tehnician român care devine campion în 4 țări diferite.
De-a lungul carierei, antrenorul de 51 de ani a mai cucerit titlul în România (cu FCSB), Arabia Saudită (cu Al Hilal) și Emiratele Arabe Unite (Al Ain și Al Ahli).
Romanian Liga I
Roland Niczuly, despre cum s-a transformat Sepsi în acest sezon și despre planuri de viitor
ACUM 27 MINUTE
Pentru performanța uriașă înregistrată pe banca tehnică a lui Jiangsu Sunining, patronul clubului chinez îi va oferi un bonus uriaș lui Olăroiu, în valoare de 3 milioane de dolari, potrivit Digisport. Așadar, aproape jumătate din salariul său anual - 7 milioane de dolari.
Olăroiu a sosit la Jiangsu Suning în 2018. Contractul său mai este valabil până anul viitor. Totuși, patronul clubului a lăsat de înțeles că Olăroiu va mai rămâne mult timp pe banca tehnică a lui Jiangsu.

Anunțul patronului miliardar, după ce Olăroiu a devenit campion al Chinei cu Jiangsu Suning

Zhang Jindong, patronul lui Jiangsu Suning și al lui Inter, a reacționat imediat după triumful din Superliga chineză. Miliardarul vrea să ducă proiectul la nivelul următor și visează la noi trofee alături de Cosmin Olăroiu.
"Jiangsu Suning a câștigat campionatul, Olăroiu a scris o pagină de poveste în istoria clubului. Peste ani ne vom aminti cu plăcere despre această mare performanță. Acest trofeu nu va fi însă finalul unui ciclu, din contră. Va fi începutul a ceva măreț.
De acum înainte trebuie să ne luptăm an de an pentru titlu, să tindem și spre alte trofee. Vom investi și mai mult în dezvoltarea fotbalului din China, vom încerca să atragem și mai mulți tineri către acest sport", a declarat Zhang Jindong, citat de Internews.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM 44 MINUTE
Turkish Süper Lig
Olimpiu Moruțan a dezvăluit unde vrea să joace în sezonul viitor
ACUM 2 ORE