Reprezentativa masculină de fotbal s-a impus în finala olimpică a competiției, învingând Spania cu 2-1, după 2 reprize de prelungiri. După 90 de minute de joc, scorul a fost 0-0. Brazilia a ratat o lovitură de pedeapsă în prima repriză, prin Richarlison, care este golgheterul competiției.

Jocurile Olimpice, fotbal masculin: Brazilia câștigă din nou medalia de aur

Prima repriză i-a avut în prim plan, în debut, pe spanioli, care au ratat prin Dani Olmo o mare ocazie de a deschide scorul. În minutul 37, Brazilia a primit o lovitură de pedeapsă, după consultarea sistemului VAR, de către arbitrul partidei, Chris Beath. A executat Richarlison, însă mult peste poartă.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19

Brazilia este din nou campioană olimpică după victoria cu Spania

În al doilea minut suplimentar al primei reprize, Brazilia a deschis scorul prin Matheus Cunha, care a primit o pasă perfectă de la Dani Alves.

Jocurile Olimpice: Brazilia deschide scorul în finala cu Spania prin Cunha în prima repriză

Spania a replicat după pauză, egalând în minutul 64. Carlos Soler a trimis o centrare precisă lobată în interiorul careului, unde Mikel Oyarzabal a preluat și a marcat cu un șut imparabil.

Jocurile Olimpice: Spania egalează Brazilia în finală prin Oyarzabal la Tokyo 2020

În ultimele 5 minute de joc, Oscar Gyl și Bryan Gil au nimerit bara transversală a porții braziliene, cu șuturi de la distanță. A rămas 1-1 și s-a trecut la jucarea a două reprize de prelungiri. În minutul 108, Brazilia a marcat pentru 2-1. După un corner executat de spanioli, sud-americanii au plecat pe contraatac, mingea a ajuns la Malcom, care l-a executat din apropiere pe Simon.

Jocurile Olimpice: Brazilia trece din nou în avantaj în finala cu Spania prin golul lui Malcom

S-a încheiat 2-1 pentru Brazilia, care câștigă a doua oară consecutiv medaliile de aur la Jocurile Olimpice, după ce se impuse-se și la Rio de Janeiro 2016. Titlul de golgheter al turneului i-a revenit lui Richarlison, cu 5 reușite.
Mediafax
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Tokyo 2020 - Mexico vs Japan - Football Men's Bronze Medal Match – Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 12:35