Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Brazilia s-a calificat în finala de la Tokyo după o victorie dramatică, la penalty-uri, cu Mexic

Vlad Dumitrescu

Publicat 03/08/2021 la 13:41 GMT+3

Brazilia a învins Mexic la penalty-uri în semifinalele Jocurilor Olimpice după ce scorul în 120 de minute a fost 0-0.

Antony (Brazil) v Jesus Angulo (Mexico)

Credit imagine: Getty Images

Începutul de meci a fost dominat clar de brazilieni. Sud-americanii au avut o posesie de 70% și cinci șuturi pe poartă în primele 25 de minute.
În minutul 28, brazilienii credeau că dominarea lor urma să fie răsplătită. Luiz s-a poziționat în fața lui Esquivel în careu iar mexicanul nu a avut de ales și a intrat în jucătorul brazilian. Deși inițial arbitrul a acordat penalty pentru naționala cariocas, decizia a fost schimbată după consultarea VAR.

Jocurile Olimpice: Brazilia - Mexic

În minutul 42, cea mai mare ocazie a meciului până în acel moment a fost ratată însă de Mexic. Șutul excelent din prima al lui Romo a fost respins în ultimul moment de Santos.
Repriza a doua a adus în mare parte același scenariu. Brazilia a atacat în continuare, însă cu mult mai puțină agresivitate și un ritm destul de lent, în timp ce Mexic părea mereu la un pas de a pune mari probleme pe contraatac.
În minutul 82 Brazilia a avut cea mai mare ocazie a meciului. O centrare excelentă a lui Dani Alves a ajuns la Richarlison iar vârful lui Everton a lovit cu capul după o săritură impresionantă. Mingea a ajuns însă în bară, iar centrarea sa ulterioară nu a găsit pe nimeni în careu.
Prelungirile nu au adus evenimente majore iar ambele echipe păreau obosite și resemnate că soarta calificării se va decide la penalty-uri.
În cele din urmă, deși portarul Mexicului a fost mai mereu aproape să intervină, coechipierii săi au ratat de două ori iar Brazilia merge din nou în finala Jocurilor Olimpice.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo