După ce Brazilia a trecut la penalty-uri de Mexic în prima semifinală olimpică, Spania și Japonia s-au anihilat și ele reciproc în primele 90 de minute și a fost nevoie de prelungiri pentru a se stabili câștigătoarea.
În primele 90 de minute ibericii au dominat teritorial, dar nu au reușit să fructifice șansele de gol pe care le-au avut. Mikel Oyarzabal putea da lovitura în minutul 90+1, dar șutul său plasat a fost respins de portarul Kosei Tani.
În prima repriză suplimentară, niponii au avut cea mai mare ocazie de a marca, în minutul 102, când Daizen Maeda a trimis cu capul periculos, dar mingea a trecut puțin peste bară. Ulterior, tot reprezentativa țării gazdă a fost mai insistentă în atac, dar japonezilor le-a lipsit luciditatea în careul advers.
Olympic Games
Ce performanță incredibilă a reușit Dani Alves după cucerirea aurului olimpic la Tokyo
08/08/2021 LA 07:19

Spania - Brazilia este finala olimpică de la Tokyo

Vizibil stoarse de energie pe final, cele două echipe păreau că așteaptă penalty-urile, dar valoarea individuală a făcut diferența în favoarea ibericilor. În minutul 115, Marco Asensio a primit o minge în careu de la Oyarzabal și l-a executat pe portarul japonez cu un șut superb la colțul lung.

Jocurile Olimpice: Spania, succes cu Japonia în semifinale la Tokyo 2020. Golul victoriei

Niponii s-au aruncat în atac, dar nu au mai putut face nimic și Spania va lupta împotriva Braziliei pentru aurul olimpic, în timp ce Japonia va juca în finala mică contra Mexicului.
Așadar, Spania are șansa să-și treacă în palmares a 2-a medalie olimpică de aur, după ce au izbutit acest lucru în 1992, la ediția de la Barcelona. Ibericii mai au o finală jucată, în 2000, pierdută la penalty-uri în fața Camerunului.
În schimb Japonia a ratat ocazia de a deveni prima țară asiatică care ajunge într-o finală olimpică. Niponii au în palmares o medalie de bronz, obținută în 1968, în Mexic.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul Eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Tokyo 2020 - Brazil vs Spain - Fotbal – Rezumate de la Olimpiadă
07/08/2021 LA 15:40
Olympic Games
Brazilia este din nou campioană olimpică la fotbal masculine, după victoria cu Spania
07/08/2021 LA 14:48